Het is heerlijk maar het klopt niet.

We krijgen nogal wat vragen hoe het hier is. Volgens het nieuws in Nederland is het hier nogal slecht. Nu voor de meest oostelijke eilanden is dat ook zo maar hier op La Palma valt het vergeleken met daar mee.

Wel hebben we een zware calima met hoge temperaturen en zware windstoten van zo’n 64 km/uur. Dat is op zich niet zo hard maar ze volgen op helemaal windstille momenten en dan is dat toch behoorlijk indrukwekkend.

Het begon gisteravond om ongeveer acht uur. De temperatuur begon op te lopen en de luchtvochtigheid daalde. En om een uur vanochtend barste de calima met de windstoten goed los, zie onderstaande grafiek.

Wij hebben niet meer schade dan wat afgevallen avocado’s en onze oude badkuip ligt ineens bij de buren.

Die badkuip lag hier naast het puin op de voorgrond.

Ook de rode luchten hebben wij niet. Het blijft hier, door de woestijn stof, bij een zéér heiige grijze lucht.

Tegen 12 uur draaide de wind en zakte de temperatuur naar 23°C wat het nog steeds is. De voorspelling is dat het nog een dag aanhoudt.

Maar ………. het is hartje winter! En zelfs voor deze substropische gebieden is dat véél te warm. Zoals ik al zei, het is heerlijk maar het klopt niet, overdag een graad of 18 en s’nachts een graad of 10 zo hoort het.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact