Desillusie.

Maandag begonnen met da avocado oogst. Uit vijf bomen haalden Ank en ik 14 zamuros, ca. 300kg prachtige A kwaliteit avocado’s. Vol trots ging ik dinsdag met naar de fruithandel. Luis zei ook gelijk toen hij ze zag:”Ze zien er goed uit.”

Toen ik hem vroeg wat de prijs was schrok ik, €2,00 per kilogram. Dat was weinig. Vorig jaar was het laagste bedrag wat ik gekregen heb €3,20. Een prijsverlaging van 38%. Volgens hem was de oorzaak dat er steeds meer avocado kwekers bij komen en de storm van vorige week de markt heeft overspoeld. Hij adviseerde me om nog een maand of twee te wachten met de oogst.

Intussen staan de bomen al in bloei. Op de cursus van afgelopen week heeft de docent geprobeerd te laten zien wat het verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke bloemen. Ik zag dat toen niet dus ik ben aan het fotograferen geslagen om te kijken of ik het zichtbaar kan maken. Dit zijn de eerste resultaten.

Dit zijn de avocado’s die op de foto boven staan.
Deze zijn gladder en iets groter.

Die twee typen zijn belangrijk voor de bestuiving. Van de Hass bloeien de mannelijk bloemen s’morgens en de vrouwelijke s’middags. Bij de Fuentes is dat precies andersom. Op de foto zie je het niet echt, het waaide nogal dus de bloemen een beetje stil houden voor een goede scherp stelling was lastig. Bovendien is het niet eenvoudig te onthouden welke foto Hass en welke Fuerte bloemen zijn. Daar moet ik iets op verzinnen. Ik kom er nog op terug.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact