Verplicht thuisblijven, dag 2.

Die zit er op. Gisteren alleen even naar de supermarkt geweest om boodschappen te doen. Op de terugweg even langs de locale politie geweest ik kom daar toch langs, om te vragen of ik vrienden woensdag naar het vliegveld mocht brengen. Zij komt net uit het ziekenhuis en hij is gehandicapt dus die hebben hulp nodig.

De locale politie heeft een kantoor in het gemeentehuis. Op de deur hing een groot plakkaat dat bezoekers vraagt niet onnodig binnen te komen. Terwijl ik dat stond te lezen ging ineens de deur open en komen Raul, onze agent, en zijn collega naar buiten. Ik schrok en verslikte me en begon daardoor te hoesten. Die twee schrokken daardoor ook en ze deinsden naar achter. Kan je nagaan hoe de angst voor dat virus hier leeft.

Daarna ben ik trituradora, de hout versnipper machine, eens gaan bekijken. Wegbrengen voor reparatie mag niet dus maar eens gekeken of ik zelf wat kan doen. Nu dat is gelukt de zilverkleurige beugels met die vier boutjes, heb ik er in gezet.

Toen ik daar net klaar mee was belde Noe. Vrijdag had ik bij hem vier kubieke meter steentjes besteld. Ik wil namelijk de ‘tuin’ aan de achterkant wat opknappen. Tot mijn verbazing zei hij dat hij over een kwartiertje de steentjes komen brengen, en:

En zo ziet dat er uit op de veiligheidscamera.

Dus ik had wat te doen. Steentjes scheppen en verdelen. Toen ik daar een poosje mee bezig was kwam onze Duitse gast vragen of hij kon helpen, ook hij zat aan huis gekluisterd. Lullig voor hem dat hij 12 van de 16 dagen dat hij hier is niet weg kan. Maar mijn steentjes verplaatsing is lekker opgeschoten.

Wat het virus betreft. Er zijn er sinds zaterdag 5 en gisteren zijn er geen bij gekomen. En dat binnen zitten? Ik heb gelezen dat je nu een hond kan huren. Kan je toch de straat op want honden uitlaten mag.

One thought on “Verplicht thuisblijven, dag 2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s