Dag 25, weer avocado’s plukken.

Het aantal besmette Corona patiënten op La Palma is op dit moment 67 (d.i. 82/1.000 inwoners) één meer als gisteren en er zijn in het totaal drie mensen overleden. Trouwe lezers zullen zeggen:”hé dat was toch anders”. Nu dat klopt. Men heeft de registratie veranderd. Eerst registreerde men op huisadres maar nu op de plaats (eiland) van ziekenhuisopname. Vandaag is trouwen ook de eerste dag dat er meer ontslagen patiënten zijn dan opnames.

Gisteravond zag ik bij Jinek dat zo goed als alle IC patiënten lijden aan overgewicht (een BMI index van groter dan 25). Persoonlijk vond ik dat goed nieuws. Wij vasten sinds gisteren nu reeds een half jaar en mijn BMI is gezakt van 25,3 naar 23,9. Zie onder wat het verloop is van mijn gemiddelde week gewicht in dat half jaar. En ik voel me uitstekend.

Met de toeristenindustrie, de levensader van de eilanden, gaat het enorm slecht. Men schat dat tussen de 60 en 80% van alle bedrijven in deze sector failliet gaat. Dat gaat nog veel problemen geven.

Wij hebben vandaag (tijdens onze tweede vastendag) weer avocado’s geoogst.

Ikke de hoge.
En Anky de lage.

Het resultaat is 16 zamuros, ca. 300 kg, meer gaan er niet in mijn auto.

Mag ik morgen weer naar Los Llanos en de Lidl.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Een wagen vol met een lading om trots op te zijn! Veel plezier morgen bij Frutas Rosan en de Lidl!

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact