Dag 43, het duizelt me een beetje.

Vanmorgen stond ik op en na een poosje pakte ik mijn iPad en opende een nieuws app. Het eerste wat ik zag was dat in Nederland 764 patiënten buiten het ziekenhuis aan het coronavirus waren overleden. Shit dat is waar ook, tot op dat moment was ik het even vergeten en realiseerde ik me weer wat er aan de had was.

Gisteren is er hier een persconferentie geweest waar het volgende plan is gepresenteerd.

De eerste t/m de vierde week.

Het plan is om vanaf maandag 27 april in vier weken de lock down te gaan verlichten. Simpel toch?

Nu dat lijkt maar zo. Ten eerste is het een plan wat op vrijdag gepresenteerd is en op maandag al moet ingaan. Verder is dat simpele plaatje vergezeld gegaan van een pdf document van negen pagina’s wat er per pagina ongeveer zo uitziet. Hierin wordt precies gespecialiseerd voor wie, wat, waar, wanneer en hoe de maatregelen worden afgebouwd.

De bevolking wordt in twee groepen gesplitst, zij die op even en oneven nummers wonen mogen niet tegelijk naar buiten. De even nummers op even dagen en de oneven nummers mogen alleen op oneven dagen naar buiten. Verder praat dit document weer over fazen en niet over weken. Gemakshalve neem ik maar aan dat hiermee het zelfde wordt bedoeld als in het eerste plaatje met die weken. En nergens staat een datum. Logisch, het is nog maar een plan toch? MAAR HET ZOU MAANDAG AL IN MOETEN GAAN! Kortom het duizelt me een beetje.

Een plan wat afgelopen week al wel is goedgekeurd is de verbetering van de LP-1 tussen La Punta (net na El Time als je de barranco de Las Angustias uit komt) en Tijarafe. Het gaat €65,9 miljoen kosten, er komen drie metalen bruggen en een tunnel in het traject. Het gaat over het linker rode stukje.

Waar ik nu al tegenop zie zijn al die vertragingen die dat gaat geven. Maar goed de zon schijnt in ieder geval vandaag weer.

3 thoughts on “Dag 43, het duizelt me een beetje.

 1. Hoi Hans,
  Als ze het tracé nou iets doortrekken met een brug over de barranco kan je zo doorkarren naar Los Llanos i.p.v. alle bochten naar beneden te zig zaggen..
  Zal we te duur zijn denk ik 🙂

  Wij hebben ooit gelogeerd op landgoed Los Gerianos aan de zig zag weg na El Tieme, je kan het niet missen, wit ommuurd met een groene poort.
  Heerlijke tijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s