Dag 60, een aantal opmerkelijke zaken.

Zo na gedane arbeid is het goed rusten. Wij hebben daarnet weer 16 zamuros avocado’s geplukt. In het totaal hebben we er nu al 110 geplukt en we zijn nog niet klaar.

Allereerst Karel en Henk bedankt voor jullie App suggesties. Alleen, als ik geen schip zie is er ook geen schip en is het moeilijk om de app’s te testen. Tom misschien heb jij gelijk dat als een schip buiten een radarbereik valt dat je het dan ook in zo’n app niet ziet. Ik weet niet hoe die volg systemen werken.

Wat betreft het aantal Corona gevallen is er goed en slecht nieuws. Het slechte is dat er na een akkefietje toch een aantal gevallen bij zijn gekomen. We zitten nu op 97. Op La Palma zijn er nu 6 mensen overleden, 64 genezen en 27 mensen zijn nog ziek. Het goede nieuws is dat de pers en de officiële website het nu eindelijk met elkaar eens zijn. Onderstaande beeld is dat van de officiële website voor de Canarische eilanden. Opvallend is wel dat er bijna twee maal zoveel vrouwen als mannen besmet zijn.

Puntagorda is nog steeds Corona vrij.!

Bekend is inmiddels wel dat ik een tik heb. Ik houd graag van alles en nog wat bij in grafieken. Wat betreft het weer is er nu toch wel iets op te merken. Ik registreer elke dag de maximum en minimum temperatuur. Per week bereken ik daarmee de gemiddelde maximum- en minimumtemperatuur. Verder houd ik het aantal dagen bij dat we beneden de 10 en boven de 30°C zitten. Nu dat geeft het volgende beeld.

Het is zowel overdag als s’nachts warmer als de voorgaande twee jaren.
Het aantal dagen boven de 30 is nog nul maar zal wel snel gaan stijgen.

Maar echt frappant is het aantal dagen onder de 10°C.

Nog maar 4 onder de 10°C! Een warmer wordende oceaan???

Wat betreft de hoeveelheid regen is het bar en boos, er is sinds ik het registreer nog nooit zo weinig gevallen. Een feit is ook dat er de komende drie maanden ook wel niets meer bij zal komen.

Wat je er mee moet weet ik niet maar het is zoals gezegd wel opmerkelijk.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Henk Wiggers

    Hola Hans,
    Het volgsysteem voor schepen heet AIS en ieder beroepsmatig varend schip heeft zijn eigen AIS identiteit. Dus als je een naam van een schip in de site ingeeft dan volgen alle relevante gegevens als positie, snelheid, koers, vertrekplaats en bestemming, e.d.
    Weet je geen naam en zie een icoontje dat een schip moet voorstellen dan kun ja daar op klikken en dan volgen de zelfde info’s.
    Voor jouw info hierbij nog een uitgebreid verhaal over AIS op Wikipedia.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Automatic_Identification_System

    Veel succes en vindplezier!

    Hartelijke groet,

    Henk Wiggers
    La Rosa / El Paso

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact