Eens kijken of het lukt.

Niet alle avocado’s halen de oogstdag. veel vallen er op de grond en worden opgegeten door muizen, ratten, zelfs onze kat Isabel eet er van. Ik laat ze ook liggen want anders klimmen de ratten in de boom om van elke avocado waar ze bij kunnen een hapje te nemen waardoor ze onverkoopbaar worden. Gevolg is wel dat na een poosje er overal kleine avocado boompjes gaan groeien. Zoals deze hieronder.

Aan Oswalds de technicus van Cocampa heb ik gevraagd of ik daar wat mee kon. Zijn antwoord was dat ik die boompjes wel moest weghalen, ze consumeren immers de voeding van de moederboom. Verder was het wel nodig om de kleine boompjes te enten met een tak van een producerende boom. Toevallig had ik vrij recent op ‘Alie’ enttangen gezien dus die besteld (€15) om dat eens te gaan proberen. Dus vandaag heb ik drie van die boompjes uitgegraven en in een pot gezet.

Een Fuerte (links) en twee Hass.

De tang is volgens Alie al op het postkantoor alleen daar zeggen ze van niet. Het is vakantiemaand zullen we maar zeggen. Als het lukt heb ik straks wel drie boompjes met een waarde van tussen de 15 en €20. Ik houd jullie op de hoogte. Als afscheid de zonsondergang van gisteren en vandaag.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact