Kerst 2020.

Het wordt er een die we ons nog lang zullen heugen. BOOM EN DOKTER Dat het hoofd van de intensive care van het Erasmus MC in Rotterdam nog eens een bekende Nederlander zou worden had ook nooit niemand gedacht.Na een dag van 30.000 nieuwe besmettingen heeft Duitsland zojuist een streng lock-down afgekondigd, vanaf woensdag tot en met 10 januari mogen alleen de essentiële winkels nog open zijn. In Nederland waren er gisteren 9.200 nieuwe besmettingen, dat is verhoudingsgewijs zelfs iets meer dan het aantal in Duitsland. Het kabinet komt vandaag bijeen om te kijken wat er moet gebeuren. Het zal me benieuwen.LPOok hier gaat het niet goed. Tot gisteren hadden we al dagen slecht zeven ‘gevallen’. Vanochtend las ik in de krant dat er in Fuencaliente op het zuidelijkste puntje van het eiland een uitbraak is geconstateerd. 20 ‘afectados’ bij een voetbalclub. Vandaag gaan ze de tegenparij onderzoeken en een club in Los Llanos ook het contactonderzoek draait op volle toeren. Niet echt duidelijk is of ‘afectados’ ook betekent ‘positivos’ maar ik vrees het ergste.Mijn ouders hadden het wel eens over de Spaanse griep, hieraan is ook de moeder van mijn toen twee jarige vader overleden. Ook onze kinderen en hun kinderen zullen het vrees ik nog lang over deze pandemie hebben. Wij gaan intussen gewoon door met ons leven morgen ga ik mijn citroenen oogst van gisteren naar de handel brengen.citroenenIk wens iedereen vast een vrolijke kerst en een gelukkig nieuwjaar, dat we het maar mogen meemaken.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Dag Hans en Ank, wederom dank voor een inkijk in jullie leven op La Palma. Fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021. COVID-FREE!
    Hartelijke groeten, Margriet en Frank

    1. Dankjewel Coby het zelfde en veel sterke gedurende de komende moeilijke dagen. We weten hoe het is en hopen heel hard dat het hierbij blijft. Maar hoe fragiel de situatie is blijkt wel uit die stomme voetbalclub hier die met zijn allen een borrel gingen drinken, gevolg 27 man besmet. Gisteren gelukkig geen nieuwe gevallen gevonden.

  2. Hoi,
    Wij-zijn een stel van middelbare leeftijden nu 2 weken op La Palma.
    Ik lees sindsdien ook pas je leuke blog!!

    Ik heb een gekke vraag
    Wij zijn bijna 30 jaar getrouwd en mijn man is deze week jarig. Hij wordt 60.Hij zou dolgraag een dag met iemand mee willen varen als zeilmaatje rond la Palma. Hij heeft ervaring op de Noordzee (oa oversteek naar Engeland)
    Ik zou hem hier zo’n groot plezier meedoen.
    Vandaag in de auto zei hij het opeens en eindelijk dacht ik ik heb het perfecte cadeau.
    Maar wat in Nederland nog wel te regelen is is dat hier onmogelijk .
    Ik denk ik ben zo brutaal om het aan jullie te vragen
    Kennen jullie iemand met een boot die een dag een zeilhulp kan gebruiken uiteraard tegen betaling??
    Ik heb een zware operatie gehad in juni en hij zorgt al lang voor me dus verdient iets leuks!!

    En hebben jullie anders misschien een gouden tip
    Mijn naam is Ingeborg van Heuckelum . Hij heet Guus
    Mijnemail is ingeborg102@hotmail.com
    En mijnnummer is 0031651894776

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact