Pico Nambroque

Mijn Noorse buurman is een fanatieke wandelaar. Hij gaat er vaak alleen op uit, iets wat overigens wordt afgeraden, en maakt dan lange wandelingen. Nu vind ik dat ook best leuk en hij vond het geen bezwaar dat ik mee ging dus gisteren gingen we er voor het eerst samen op uit.Voor mij best een uitdaging want ik had al erg lang niet meer lange afstanden gewandeld. Maar het was gisteren een prachtige windstille dag dus op naar Refugio El Pinar om over de Routa de Vulcanos naar de bergtop Pico Nambroque te lopen.Hieronder zonder veel commentaar een impressie van die wandeling.El pilar Refugio El Pilar.

IMG_4675 Uitzicht op de ‘Valle de Aridane’ met wolken nu nog alleen aan de oostzijde van het eiland.

IMG_4684

Uitzicht op Tenerife.IMG_2112 De vulkaan Hoyo Negro, barste in 1949 het laatst uit.IMG_2119 ‘Lunchen’ op de top van de Pico Nambroque. Dat is te zeggen zonder lunch want die was ik vergeten.IMG_4693 Het was echt een prachtige dag.IMG_4673 Maar in het dal bleken zich al veel wolken te hebben verzameld.

IMG_4694

IMG_4695 En hoe lager we kwamen hoe duidelijker dat dat werd.

Wat een prachtige wandeling. Weer eens is gebleken wat een geweldig mooi eiland La Palma, met zijn adembenemende uitzichten en enorm afwisselende landschappen, isIMG_2127 De route, 12,5 km met een hoogte verschil van 546 m.IMG_2128 Dat zag er dan weer zo uit.Vanochtend bleek dat mijn angst voor spierpijn helemaal ongegrond was, ik ben onder een gelukkig gesternte geboren.Nu nog even twee mooie plaatjes uit de tuin.IMG_2081En dit opvallende zwammetje.IMG_2105       

 

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Dat is inderdaad een prachtige wandeling. Wij hadden een paar jaar terug op de top helaas een zicht van nul meter ;-) dus hoog tijd dat we opnieuw een poging wagen. En die wandeling van Tom staat ook op het lijstje, we kunnen direct hier starten!

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact