Las 12 campanadas.

In spanje is het de gewoonte om tijdens de jaarwisseling bij elke klokslag (Las 12 campanadas) een druif te eten. Dat zou geluk brengen. Nu dat hebben we nodig dus aan de druiven gisteravond. Ik kan je vertellen dat dat nog mooi niet meevalt maar het is gelukt dus aan ons zal het niet liggen.

Ik zal het niet weer over Corona hebben want ook hier gaat het nu langzaam maar zeker de verkeerde kant op met verschillende uitbraken. Maar een ding moet me van het hart.

We zitten dan wel in een uithoek van het Spaanse koninkrijk maar we horen er echt wel bij. Als op de TV de tijd vermeld wordt wordt ook altijd de tijd op de Canarische eilanden vermeld en gisteravond werd om 01:00 Spaanse tijd de TV uitzendingen onderbroken om de overgang naar het nieuwe jaar op de Canarische eilanden in beeld te brengen. Ook de Corona vaccins kwam op exact de zelfde dag aan als in alle Spaanse provincies. Er zijn inmiddels inenting prioriteiten vastgesteld en wij zijn prio zes van de vijftien; ‘65 jaar en ouder’.

Toen wij enkele jaren geleden besloten naar La Palma te verhuizen was een steeds terugkerende vraag: ”Maar hoe zit het dan met de gezondheidszorg in Spanje”. Nu ik moet zeggen tot nu toe heb ik alleen positieve ervaringen en als het over inenten gaat durf ik niet goed te zeggen hoe het in Holland gaat. Ik schaam me rot.

Zo nu zet ik mijn oude mopperkont pet weer af en bedank alle blog lezers voor het volgen van deze blog en wens iedereen het allerbest voor het nieuwe jaar.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact