Een bijzonder moment.

Vannacht kon ik niet goed slapen. Ik heb me de laatste tijd nogal boos gemaakt over de voortgang van de inentingen tegen Corona in Nederland. Ik ben toen daaraan gaan liggen rekenen en dat moet je niet doen want toen werd ik nog bozer en dat is slecht voor de nachtrust.

Toen ik vanochtend uit bed kwam en op de NOS app las dat er al 55.000 mensen waren gevaccineerd sloeg weer de vlam in de pan. Ik berekende dat het met deze voortgang nog vijf jaar zou duren voor 75% van de nederlandsche bevolking zou zijn ingeënt. Ik heb toen mijn frustratie van me afgeschreven op Facebook en ben toen naar buiten gegaan om af te koelen met een heerlijk zonnetje op mijn rug en dat moment maakte alles weer goed.

Het was een volkomen windstille en glasheldere zaterdagochtend, het was muisstil en het zonnetje verwarmde op een heerlijke manier mijn rug. Een wandelaar kwam omlaag van de berg links van me en een torenvalk op zoek naar zijn prooi vloog op nog geen meter afstand langs me. De wandelaar was inmiddels langs onze beneden buren gekomen en hun grote zwarte hond begon te blaffen, onherroepelijk kwam daar direct na de roep van mijn beneden buurvrouw “Hoeeego, Hoeego” die hem tot de orde probeerde te roepen iets wat nooit lukt. De torenvalk was inmiddels in de palmboom achter me gaan zitten en tsjilpte. Zijn of haar partner vloog rond de palm en kwetterde dat het een lieve lust was. Hugo (in het Spaans wordt de ‘u’ als ‘oe’ uitgesproken) was inmiddels stil en de totale rust keerde weer terug. Wat een fantastisch moment was dit het maakte mijn frustraties tot iets totaal onbelangrijks en al die tijd scheen dat heerlijke zonnetje op mijn rug.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Henriëtte Van der Munnik-Peters

    Mooi Hans! Inderdaad moet je van ieder moment genieten en de dingen die je niet kan veranderen of boos maken, loslaten!
    Geniet van dit weekend, de stilte en schoonheid en elkaar! ❤
    Groetjes,
    Henriëtte 😘

    Outlook for Android downloaden

    ________________________________

  2. Hans en Jennie

    De waarde van een goed klimaat kan niet overschat worden. Het uitzicht op je tuin, waar gewassen het hele jaar kunnen groeien, de machtige oceaan aan je voeten en het verkwikkende licht met toenemende warmte………Hans, je woont in een medicijnkast!

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact