Het kan vriezen en het kan dooien.

Onze eerste gasten voor Casa Demetria begin dit jaar, Javier en Marta hadden enorm veel pech. Het jonge stel uit Madrid kwamen naar La Palma om te wandelen maar het stortregende de hele week. Maar liefst 140 mm viel er. Er werd dus weinig gewandeld.

Onze volgende gast Letizia uit België had vorige week meer geluk het weer was fantastisch een calima zorgde er voor dat de temperatuur zelfs opliep tot 27°C.

Bron: Mijn weerstation https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IPUNTA1https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IPUNTA1

Maar ja het blijft, ondanks ons subtropische klimaat, toch winter. Deze week kregen we de rekening voor al dat mooie weer, gisteren werd de temperatuur niet hoger dan 11,2° en s’nacht werd het zelfs maar 6,6°. Dat is de laagste temperatuur door mij gemeten sinds wij hier wonen.

En ….. zie bovendien (precipitación) weer een bak regen, hagel en natte sneeuw.

In het totaal is er deze week weer 45 mm gevallen.

Op onderstaande foto zie een mengsel van hagel en natte sneeuw die door de goot vanaf het dak de tuin in is gespoeld.

Ook in de bergen is erg veel sneeuw gevallen.

Ik ben gisteren nog gaan kijken of ik het zelf kon fotograferen maar het enigste dat ik zag was mist. Misschien kan het vanmiddag nog als we naar ons bloggers diner gaan.

Met de Corona gevallen ging het erg goed op La Palma, even was er de hoop dat we op nul active gevallen uit gingen komen maar toen kwam er iemand van buiten het eiland op familiebezoek en pats negen nieuwe gevallen in een familie en nog een paar incidenten en nu zitten we weer op 18 ‘active’ gevallen.

Dit is ons Corona dashboard.

Maar het komt allemaal goed, in Nederland zijn er inmiddels 495.535 mensen ingeënt (2,9% van de bevolking) en in Spanje 1.865.342 (4,0% van de bevolking) de zon schijnt weer, de avocado’s zijn bijna rijp, zomer komt er weer aan en het basin is vol.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Met een beetje geluk (de wolken komen en gaan) kan je van bij ons de sneeuw zien liggen. Tussen El Pilar en het zuiden is er echter zo goed als niets meer.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact