Een Dominicaanse kerstboom in de tuin?

Na vier ritten met 375 kg avocado’s naar de ‘handel’ zit de oogst er op. Zeker het was niet veel dit jaar maar dit was dan ook een ‘off’ jaar. Tijd om de slechte bomen aan te pakken.

Je ziet een boom met alleen bloemen. Dat is niet goed er dient een goede mix te zijn van bloemen en bladeren. Die bladeren voeden de bloemen en daarna de avocado’s. Dus als er geen bladeren zijn kan je zelf verzinnen wat het resultaat is. Dus:

Snoeien.

Zonnebrand er op want de stam van de avocado kan niet tegen de zon. De bast verbrand en laat los en dat verwoest de sap stroom weer.

En nu is het net of we twee Dominicaanse kerstbomen hebben staan. In dat land wordt als vervanging van een dennenboom, want die heb je daar niet, een wit geverfde tak in een pot gezet en versierd.

Nu even mijn frustratie over de Nederlandse minister van volksgezondheid, de Jonge, van me afschrijven. In januari zei hij dat de achterstand binnen een maand zou zijn weggewerkt.

Dus niet. Eind februari was de achterstand 2,9 miljoen vaccinaties.

En nu loopt hij te roepen: ”Eind juni is iedereen ingeënt en kunnen we weer op vakantie. Dat is totale onzin! Kan hij nooit waarmaken. Als eind juni 75% van de Nederlandse bevolking (12.750.000 mensen) hun eerste injectie moet hebben gehad moet hij in 3,5 maand 11.000.000 mensen hebben ingeënt dat is meer dan 3.000.000 per maand. Op dit moment zijn er in 2,5 maand bijna 2.000.000 ingeënt. Heb ik het nog niet eens over de tweede injectie die dan ook al veel mensen moeten krijgen. Gaat hij dus nooit redden! Hij

En vandaag gaat hij stemmen met een ongeldig gemaakt paspoort. Ik heb er ook zo een, er zitten grote gaten in omdat het verlopen is maar er zit ook een levenslang geldig visum in voor de USA zonder gaten. Je moet wel hartstikke blind zijn als je dat niet opmerkt.

Conclusie: Wij hebben in Nederland een minister van volksgezondheid die niet weet wat hij zegt en nog hartstikke blind is ook. Sorry mensen moest ik even kwijt.

Maar gelukkig heeft hij m.i. van 16 maart de regels voor reizen naar NL verruimt. Je moet nu:

Bron: Nederlandse ambassade Spanje.

Duidelijk toch, het moet ook al ben je ingeënt. En dat terwijl in dit hoog risico eiland er gemiddeld 1 persoon per dag (op 80.000) besmet raakt. In Nederland gemiddeld 5.000. Om wild van te worden.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Jennie en Hans

    Heerlijk om geëmigreerd te zijn, maar we blijven verbonden (uit eigen ervaring)! Geniet van het veilige eilandleven en het geweldige klimaat. De nieuwe oogst avocado’s is al in de maak en gelukkig heeft geen enkele arrogante nederlandse politicus daar enig zeggenschap over.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact