El Paso – Llano de Jable.

Zoals misschien is opgevallen wandel ik de laatste tijd nogal wat. Ik vind dat erg leuk en ben blij dat ik dat nog kan doen. Over koud een half jaar word ik 70 en dat is dus allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Als ik te veel over mijn wandelingen schrijf laat maar weten.

Gisteren zijn we, John en ik, vanuit El Paso tussen de vulkanen op de Montana de Enrique en de Montaña Cemada over de Llano (vlakte) van Jable terug naar El Pasó gelopen. 13,7 km en 593 m stijgen de dalen. Het weer was fantastisch.

Links Los Llanos en rechts zie je El Paso.

Na een stukje over een doorgaande weg te hebben gelopen draaiden we een landweg op en werd het een eind mooier.

Dat hondje is een paar kilometer met ons mee gelopen.

Aan het einde van de bovenstaande weg werd het klimmen. Dwars door een dicht dennenbos. Stom genoeg heb ik daar geen foto van gemaakt. Ik dacht: ”daar heb ik er al zoveel van” maar in deze blog was hij wel leuk geweest om het enorme contrast te laten zien met het landschap van de Llano de Jable.

We wandelden hier over het resultaat van een vulkaanuitbarsting van zo’n 500 jaar geleden.

Na een poosje veranderden de fijne steentjes in grof gesteente.

En dat liep een eind lastiger.

We waren wel weer blij met onze wandel app. Zo nu en dan was het pad toch wat lastig te vinden.

Maar zoals aan alles kwam er ook aan deze wandeling een eind. Via nog steeds met bloemen bezaaide landweggetjes kwamen we weer

in El Paso.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Mooie wandeling, wij hebben hem ooit in stukken gedaan. Welke app gebruik je voor de wandeling en zijn de blauwe cijfers in het kaartje de km’s? En belangrijk, hoe lang heb je er over gedaan?

    Wij wachten vol smart tot we la Palma weer kunnen bezoeken. Dit voorjaar voor het eerst in veel jaren vanwege de corona er niet geweest. Meerdere luchtvaartmaatschappijen na elkaar cancelden steeds de vlucht die we hadden geboekt.

    Groet, Wilco

    1. Wilco, de blauwe cijfers geven de afstand weer. De totale tijd inclusief lunch was 4 uur 38 min en 19 sec ( staat links bovenin het kaartje). Tsja dat met die vlucht is erg lastig en ook dat Transavia niet meer op La Palma vliegt is erg vervelend.

  2. Johan Morren

    Voor u…paarse klaprozen

    Groetjes

    Johan Morren Pakenstraat 20 3001 Heverlee(Leuven)

    >

  3. Wij hebben jaren geleden ook wel eens een wandel kaantje gedaan op La Palma. Het is een prachtige en afwisselende omgeving. Dus ga gerust door met je wandelverslagen. Groet, Frank

    1. edubooks63

      Helemaal mee eens! Zelfs al hebben wij er veel gewandeld, je ziet steeds nieuwe dingen en al zijn het wandelingen die we kennen, de herkenning en de herinneringen die het oproept zijn heerlijk. Dus de foto’s bij het verhaal zijn fijn, voor als de foto’s een overzicht geven van de fases van de wandeling. Dat het ik liever dan allemaal dezelfde foto’s van iets moois.

  4. Vanaf 5 november weer te boeken Transavia! Helaas nog maar 1 keer per week, alleen op de vrijdag. Maar beter iets dan niets.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact