Refujio El Pilar naar Pico Ovejas.

Nog bedankt voor alle terugkoppelingen m.b.t. mijn vraag of ik niet te veel over wandelen schrijf. Gelukkig hier nog een.

M.b.t. onze inentingen kan ik zeggen dat het verder perfect is gegaan. We hebben alleen allebei een dag een stijve arm gehad.

Toen we bij El time waren kon je goed zien waar de wandeling zou zijn.

Onder de wolken and tussen de Caldera de Taburiente (links) en het begin van de Ruta de Vulcans (rechts).

Tussen die twee punten ligt een bergrug die midden op het eiland ligt. Heel vaak stromen de wolken van de oost zijde van het eiland over de bergrug naar het westen waarna de wolken condenseren. Dat is best een spectaculair gezicht. Dit fenomeen komt maar op een paar plaatsen in de wereld voor. Het zorgt er bovendien voor dat al dat gecondenseerde water de grond in zakt en de natuurlijke bronnen van het eiland weer met water vullen. Zo dadelijk een foto waarop je dat goed kunt zien. Die wolken hebben echter ook een nadeel ook dat zie je zo.

Midden op die bergrug ligt een pad waarover een (brandweer) auto kan rijden. De route GR311 slingert daar links en rechts omheen via beschutte wandelpaden.

Nu het nadeel van de wandeling, door de bewolking was het bijzonder vochtig.

Wat resulteerde in bijzonder veel mos groei op de bomen aan de oostzijde.

Ook kon je goed zien hoe het water overal condenseerde we liepen dan ook continu onder druppelende bomen.

Ondanks het feit dat het een mooie wandeling was hebben we bij de uitzichtpunten niets meer gezien dan een vet wolkendek.

Na zeven van de geplande 9 km hebben we gegeten bij een ‘indrukwekkend’ monument dat daar is onthuld door een aantal presidenten van wandel- en toeristische organisaties.

Informatie panelen geven geven daar weer wat je aan beide zijden van de bergrug zou moeten kunnen zien als er geen wolken zijn. Ook is er een kraan voor drinkwater.

Tijdens de lunch kregen we bezoek van deze mooie jongen (of meisje).

Kon ik eindelijk de oog herkenning voor dieren van mijn camera testen, werkt als een beer, perfect!

Omdat het al laat was hebben we de laatste 2 km van de geplande route niet meer gelopen en zijn over het hoofd pad terug gelopen.

Op bovenstaande foto zie je waar ik me bij deze wandeling ook mee bezig heb gehouden. Ik heb afval gefotografeerd. Ik wil een pagina in het boek van Casa Demetria maken genaamd: Keep La Palma clean.

Bij deze gelijk een oproep aan alle dames.

Dat jullie moeten plassen, best, dat je jezelf moet droogmaken, best,

MAAR GOOIT NIET OVERAL DIE PAPIERTJES WEG.

Neem naast die papiertjes een plastic zakje mee bewaar ze en gooi ze thuis weg. Zou 80% van alle afval schelen.

Ten slotte nog even een tip. Dit is een mooie wandeling maar besluit je hem te gaan doen houdt dan een alternatief achter de hand voor als die wolken over de bergrug stromen.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact