Allemaal beestjes om me heen.

Corona beestjes.

Gisteren hebben we de tweede vaccinatie tegen COVID-19 gekregen. Bij de eerste injectie had ik er wat meer last van, nu lijkt het er op dat Ank wat meer last heeft. Haar arm is vrij gevoelig en ze voelt zich grieperig.

Volgende week krijgen we ons certificaat. Ook kan ik het van het internet downloaden maar dan moet ik eerst de Spaanse DigiD de ‘Cla@ve’ (sleutel) zien te verkrijgen en dat is nog even een dingetje.

Hersenspinsels 1

De voortgang van de vaccinaties in Spanje gaat beter dan ik Nederland. In Nederland zijn tot nu toe 6.101.272 injecties gezet dat is 17,9% van het totaal benodigde aantal. In Spanje is dat 19.048.132 wat overeenkomt met 20,3%. Deze cijfers komen van de officiële regerings websites. In Nederland zijn dat de geschatte aantallen voor Spanje de geregistreerde.

Maar niet getreurd volgens minister de Jong zijn er nu voldoende vaccins en gaan ze, na ingehaald te hebben in februari, en klaar te zijn voor de zomer, nu echt opschalen. Probleem is even dat blijkt, 14 maanden na de aanvang van de crisis en 5 maanden na levering van de eerste vaccins, dat hij 4.000 mensen te kort komt om de injecties te geven. Gisteravond in het nieuws! Maar hij gaat ze werven en opleiden ……….. Als me hier gevraagd wordt hoe het in Nederland gaat durf ik het haast niet te vertellen.

Mijn hersenspinsel hierbij is dat ik maar niet begrijpen kan hoe het mogelijk is dat in het Nederlandse nieuws van de week ook werd vermeld dat het nu echt goed gaat met de vaccinaties en dat Nederland nu hoger staat in de ranglijst, ik zag zelfs nog een vijftal plaatsen boven Spanje. Ik vraag me af wanneer er in Nederland iemand wakker wordt en ziet wat voor een organisatorische wanprestatie er geleverd wordt.

Bichos ofwel Gusanos negros (zwarte wormen)

Even ter herinnering wat een bicho is.

Die beestjes hebben de gewoonte om in het voorjaar als het heeft geregend tegen de huizen op te kruipen met honderden tegelijk. Het heeft nu zelfs de krant gehaald.

Gelukkig heb een goed middeltje er tegen kunnen krijgen. Gevolg is wel dat ze nu s’morgens dood op de grond liggen. Dus vegen!

Wat was er eerst de sprinkhaan of het graszaad?

Vorige week kwam ik deze meneer of mevrouw tegen.

Ik denk een larf van een sabelsprinkhaan. En een dag later dit

Opmerkelijk toch?

Termieten.

Naast het huis heb ik een schuurtje waar ik al mijn gereedschap heb en waar ook de hakselaar en zwavelspuit machine staat. Ik kan mijn kont er niet keren zo vol staat het er. Dus komt er een tuinhuisje waar ik die twee machines in wil zetten. Probleem is even dat op de plaats waar ik het schuurtje wil zetten een enorme boomstronk ligt. Die heb ik in stukken gezaagd. Ik wilde er brandhout voor de kachel van maken. Maar wat kwam ik tegen.

Juist, in Nederland niet zo bekend maar dit is een termiet. Nu die moet ik met mijn houten dakconstructie dus niet binnen hebben. Ik heb alle stukken dus goed ingespoten met het zelfde gif dat gebruik voor de bichos. Dat doe ik nog een keer en daarna voer ik het hout af naar het milieu platform.

Hersenspinsel 2

Ik droom de laatste tijd vrij veel. Voor mij is dat vrij raar. Een droom die ik nu al een paar maal heb gehad moet ik toch even vertellen. Ik ben daarin op Schiphol en moet naar de toilet. Ik zoek en zoek maar kan alleen gender neutrale toiletten vinden en ja ik ben niet gender neutraal dus, verder zoeken. Uiteindelijk wordt ik dan wakker. Wat ik me nu steeds maar afvraag is of ze op gender neutrale toiletten ook urinoirs hebben?

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact