Van de mirador naar de Torre del time 🥇

Gisteren zijn we van de Mirador del Time naar de Torre del Time gelopen.

Een schitterende wandeling maar alleen voor mensen zonder hoogtevrees. Je loopt over de boven rand van de Baranco de Angustias en wordt getrakteerd op spectaculaire uitzichten. Als ik zeg over de rand dan bedoel ik ook letterlijk over de rand en zodanig hoog en dicht langs die rand dat ook ik zo nu en dan het gevoel kreeg van “oeps”.

Aanvankelijk was wel vrij fors stijgen maar over goed begaanbare paden met zo nu en dan glimp van wat er ons nog te wachten stond.

En dat je over de rand loopt was ook duidelijk want ook de andere kant op was het uitzicht ook goed.

Uiteindelijk kom je dan aan bij de Torre de Time.

Die ook een mirador, uitzichtpunt, heeft waar we ons middagmaal hebben genuttigd.

Met dit als uitzicht.

Dit was tevens het punt waarna we terug liepen naar ons uitgangspunt de Mirador del Tieme. Alleen …… nu liepen we echt over en langs het randje van de baranco zo’ 1.000 m lager. Ik zal er verder niet te veel meer over zeggen maar laat de beelden voor zichzelf spreken.

Die zwarte puntjes zijn zwaluwen, even op de foto tikken dan zie je ze beter.

Grappig was nog even dit water verdeel punt wat we tegen kwamen. Hier wordt het water uit een grotere buis verdeeld naar de verschillende eindverbruikers.

Moe maar zeer voldaan kwamen we na 5,5 uur, 13 km lopen en 830 m stijgen en dalen weer aan bij de Mirador del Tieme waar we een heerlijk ijsje hebben genuttigd. Deze wandeling is een aanrader maar echt alleen voor geoefende lopers zonder hoogtevrees.

Ank gaat nooit mee. Reden daarvoor is dat ze last heeft van haar knieën tijdens het afdalen. De marathons die ze vroeger gelopen heeft waren wel een geweldige prestatie maar eisen nu wel hun tol. Ze heeft echter wel héél veel plezier van het FaceTime contact met onze jongste kleinzoon die ze nog niet live heeft kunnen knuffelen.

En hij vindt het ook leuk! Wat een lekker ding hé.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact