La Caldera van boven naar beneden.

Vanwege twee klote berichten vrijdagavond was dat weer zo’n dag die overgeslagen had mogen worden. Eerst het telefoontje dat de tuin en het dak van het huis van onze jongste dochter in Leersum zwaar waren beschadigd door de plotselinge zware storm en direct daarna het bericht van de vriend van ons die om gezondheidsredenen naar Nederland is gegaan die ons vertelde dat hij er rekening mee moet houden dat hij waarschijnlijk alvleesklierkanker heeft. Zaterdag dus met mixed feelings de volgende wandeling gaan doen.

Met spierpijn in mijn billen en kuiten schrijf ik deze blog. Maar deze wandeling is er een die op ieders Bucket List moet staan. Je vertrekt op punt B met een taxi, €12,50 pp, naar punt A. Van daaruit is het 17km weer terug naar punt B waar je auto staat. Ga je het doen zorg dan wel dat je goede niet te kleine wandelschoenen hebt. Het pad is doorgaans erg goed maar hoe aantrekkelijk bijna alleen afdalen ook lijkt het is een aanslag op je loopgestel en op je tenen als je schoenen niet goed passen.

Er rijden daar elke dag 8 taxi’s om de mensen naar boven te brengen. We stonden met 8 personen te wachten toen er een taxibusje aan kwam. Op mijn vraag hoeveel er per taxi werden vervoerd kreeg ik als antwoord: ”Vanwege COVID-19 maar 4 personen”. Dat busje vertrok echter en er kwam een stationwagen taxi waar we met zijn vieren in moesten. Verbaasd vroeg ik de chauffeur hoeveel mensen er normaal in die taxi werden vervoerd. Zijn antwoord was simpel:”Zes! Vanwege Corona zijn de twee stoelen in de kofferbak weggehaald”. Gelukkig was iedereen in de taxi ingeënt dus echt problematisch was het niet.

Halverwege omhoog stopt de taxi om je van het uitzicht te laten genieten. Het water stroompje daar beneden in het midden, daar lopen we straks.

De wandeling begint in een dicht bebost gebied met prachtige bomen.

Na vijf kilometer kom je bij dit prachtige beekje.

Vlak naast het bezoekerscentrum hebben we geluncht.

Deze opmerkelijke rots is de Roque de Idafe. In het verre verleden werd deze rots vereerd door de oorspronkelijk bewoners die in de Caldera woonden. Op het puntje van die rots werden dieren geofferd. Vraag je je wel af hoe ze daar boven op kwamen.

Na 10 km is er een afslag naar de Cascade de Colores. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Hier kwamen we voor het eerst behoorlijk wat mensen tegen. Er lopen dus best veel mensen deze route. Je hebt daar niet echt last van. Door de gespreide toevoer met de taxi’s merk je dat niet echt.

Het laatste stuk is het wat minder interessante deel je loopt over de bedding van dat beekje die gezien de breedte ook wel eens een beek zal zijn.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact