Je kan je maar ergens druk over maken.

Buitenlanders in Puntagorda.

Wij zijn er van overtuigd dat we hier in Puntagorda op het mooiste plekje van La Palma wonen en vandaag stond in de krant dat we niet de enigste zijn die daar zo over denken.

Puntagorda is de gemeente met het hoogste percentage buitenlanders.

Maar liefst 27,14% van de 2203 bewoners van Puntagorda is buitenlander.

Krijgen we een vulkaanuitbarsting?

Het gebeurt regelmatig dat er seismografische activiteit wordt gemeten. Dat is niet vreemd, het eiland is tenslotte een grote vulkaan. Maar nu is het voor het eerst in jaren toch wat spannender. We zijn overgegaan naar alarm fase geel. Volgens de president van La Palma moeten we ons niet ongerust maken het betekent alleen dat de seismologen extra waakzaam zijn.

De groene pijl geeft aan waar wij wonen, de gele waar momenteel de verhoogde activiteit wordt gemeten. Maar die activiteit komt volgens de berichten van vanmiddag omhoog. Waren de trillingen eerst op een diepte van 10 tot 30 km vanmiddag werd er een waargenomen op slechts 5 km.

We moeten ons dan wel niet druk maken maar vanmiddag kregen we wel de vragen van vrienden die in die buurt wonen of in geval van uitbarsting Casa Demetria vrij was. Grapje, maar toch. Hitte brand en nu nog een vulkaanuitbarsting? Je kan je maar ergens druk om maken.

Barlovento.

Barlovento met, 6,49% buitenlanders, in het noord oosten van het eiland daar zitten wij nu een paar dagen. We zijn daar over het alom geprezen weggetje met de tunneltjes naar toe gereden.

En de uitzichten zijn schitterend.

Zie je die grote hijskraan hieronder? In het midden van het weggetje in de diepte eronder , zoom maar even in heb je gelijk een indruk van de diepte waar je over uitkijkt.

Wij maken ons (nog) niet druk wij zijn in het zéér rustige plaatsje Barlovento.

Morgen gaan we wandelen.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Dat voorstel van Anky van met z’n zessen bij jullie als het hier te warm wordt, lijkt ons anders best gezellig 😀.zeker weten, glaasje wijn er bij dan lukt dat best.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact