Wij zijn enorme geluksvogels.

Dat was wat ik dacht toen ik vanochtend mijn plaats en de zonnecellen probeerde vrij te maken van een dunne laag as/fijn stof.

Dikke wolken stof vlogen van mijn zonnecellen toen ik ze schoon blies met mijn bladblazer met op de achtergrond het gerommel van de immer actieve vulkaan. Hoeveel last moeten de mensen wel niet hebben die dichter bij de vulkaan wonen. De wind komt hier niet eens uit die richting!!! Van het pad voor Casa Demetria heb ik ca. 2 kg stof gehaald en geheel volgens de geldende instructies in de vuilnisbak gedumpt.

Wat een geluk hadden wij dat we 7 jaar geleden uiteindelijk niet voor de regio hebben gekozen waar zich nu het enorme drama ontvouwt. 350 huizen zijn al van de kaart geveegd.

← vorige
volgende →

Reacties

    1. Dank je Jurjen. Die lava kan hier niet komen maar in de toekomst kijken kan nog niemand. Maar als het ook hier mis gaat zijn niet alleen de Canarische eilanden in de problemen.

  1. Met pijn in het hart zitten we hier naar alle beelden te kijken op youtube. Wat een drama … Achteraf hebben jullie de juiste plek gekozen maar ja, geen garantie voor de toekomst.

  2. Beste Hans, ik lees met heel veel genoegen je blog. Ik kwam erop door je reactie op Nu.nl. Ik ben bij december 2014 begonnen met lezen en inmiddels bij januari 2017 aanbeland. Ik ben heel benieuwd naar de rest. Wij waren eind 2005 drie weken op vakantie vlakbij Los Llanos de Aridane en hebben van daaruit een groot deel van dit prachtige eiland bezocht. Vandaar dat we nu erg meeleven met de mensen daar die getroffen zijn door deze uitbarsting. En het is fijn door iemand die daar woont op de hoogte gehouden te worden. Wij zijn net als jullie geëmigreerd. Wel wat dichter bij huis ;-) Sinds 2012 wonen wij in een klein dorp in de Eifel. We hebben hier ook een nieuw huis gebouwd en we zijn net als jullie pas geleden ook aan een ramp ontsnapt, de vreselijke overstromingen die hier in de buurt zijn geweest en aan 180 mensen het leven hebben gekost. Fijn dat de lava niet jullie kant uit kan komen net zoals het water ons niet kon bereiken. Ik wens jullie alle goeds en zal met veel plezier je blog blijven volgen.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact