Even was er hoop.

Gisteravond was de vulkaan nog volop actief. Ik was weer even op El Time omdat ik niet tevreden was met de vorige foto’s. Deze geven de werkelijkheid veel beter weer. Jammer dat er geen geluid bij is

Maar vanochtend was het ineens over, de rook verdween en het werd dodelijk stil.

Maar de experts waarschuwden, hij is zich weer aan het opladen en deze maal hadden ze, vooraf, gelijk.

Voorlopig vooral rook en minder lava. Maar men wacht toch in spanning. Het schijnt namelijk zo te zijn dat hij nu ook op een heel andere plaats kan uitbarsten. Bovendien zijn er trillingen waargenomen bij Fuencaliente op het zuidelijke puntje van het eiland waar de voorlaatste uitbarsting in 1971 plaats vond. Men wacht in spanning.

Wel was er een leuk momentje vanochtend. We zaten naar de Canarische TV te kijken, iets wat we veel doen de laatste tijd toen we ineens het volgende zagen.

De groene markering geeft aan waar het huis van onze Belgische vriend zich bevind tov de lavastroom. Voor het moment hoopgevend.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Beste Hans,
    Dank je voor je blog. Net zoals iemand anders ook vertelde, hier hetzelfde: via nu.nl op je blok gekomen, genoten van veel van jullie ervaringen. En nu een manier om de vulkaan perikelen te volgen in het Nederlands. Diverse malen op La Palma geweest voor vakantie en draag het eiland in ons hart.
    Goed nieuws voor jullie kennissen. Ben benieuwd waar de lavastroom nu loopt. Een up to date plaatje van vandaag nog niet gevonden. Gelukkig nog niet bij de zee aangekomen. Ik vroeg me af of hij het strand van puerto Naos zou kunnen bereiken of meer noordelijk.
    Het is een bizar fenomeen.
    Succes met de blog en sterkte daar.
    Ellen

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact