Grote schrik en vegen.

As vegen

Gisteravond om is dit wat we zagen.

Rook van de vulkaan en dat betekende op dat moment morgenochtend vegen. En ja hoor.

Dat klopte en na een uurtje of twee stofzuigen waren alle terrassen weer schoon.

Grote schrik.

Gisteren wat verteld over aardbevingen en dat het allemaal wel mee viel. Nu gisteravond was de sterkste schok tot nu toe. Een harde boink, alsof iemand boven iets heel zwaars laat vallen en daarna een diep gebrom alles trilde en rinkelde. Dat duurde kort een paar seconden maar je hart zit in je keel. Een harde kreet van Ank:”Voelde je dat?” En gelijk begon iedereen te appen met de zelfde vraag. De zwaarste aardbeving tot nu toe 4,8 op de schaal van Richter bij Mazo op 37 km diepte.

Dag des oordeels?

Voor het huis van onze Belgische vrienden lijkt het einde nabij. Na dagen van stilstand is de lava gisteren weer op gang gekomen. Een nieuwe stroom ligt nu op 37 m van hun omheining.

Na (links) Voor (rechts)

Aan de ene kant triest maar aan de andere kant eindelijk een einde aan een kleine maand van afschuwelijke stress. Hun leven heeft stilgestaan maar nu kunnen ze weer verder. Persoonlijk hopen wij dat het hier op La Palma zal zijn want het zijn erg fijne mensen.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact