Mirador La Cumbrecita – Pico Bejenado

Tijdens de recente drie maanden durende vulkaanuitbarsting waren alle wandelpaden in het centrum van het eiland gesloten. De (nog steeds naamloze vulkaan) stootte enorme hoeveelheden ongezonde gassen en fijnstof de lucht in en bovendien trilde de grond regelmatig behoorlijk wat weer rollend gesteente veroorzaakte. Daardoor werd deze normaal gesproken gezonde activiteit behoorlijk ongezond en gevaarlijk. Maar vorige week werden weer veel routes vrijgegeven waaronder die naar de Pico Bejenado.

Onze vorige wandeling, in juni van vorig jaar, naar de Pico was door de zware bewolking niet echt succesvol geweest. Maar gisteren was het weer helder, onbewolkt en de temperatuur uitstekend dus op pad. We hebben deze keer van Mirador La Cumbrecita naar Pico Bejenado en terug gelopen.

De start ‘A’ ligt onder de ‘B’.

Onderweg naar de Cumbrecita, vlak voor Tajuya, hadden we nog even een mooi uitzicht op de inmiddels enkele weken gedoofde vulkaan. De enorme berg die daar op helling van de Cumbre Vieja verrezen is blijft een indrukwekkend gezicht.

Vanaf de parkeerplaats op de Cubrecita waren ook weer de wolken te zien die vanaf de oostkant van het eiland over de Cumbre Nueva stromen.

Na de start van de wandeling ga je vrij snel omhoog en krijg je al vlug een mooi uitzicht op de parkeerplaats.

En als je denkt dat dat een mooi uitzicht is dan wordt je even later op onderstaande manier getrakteerd. Er is maar een woord voor om dit te omschrijven. Adembenemend.

De wandeling gaat dan verder over de helling van de Caldera.

Met zo nu en dan een prachtig uitzicht over de Llanos de Aridane (de vlakte van Aridane) met daarop onze nieuwe vulkaan.

Ondanks de behoorlijk dreigende bewolking bleef de lucht helder totdat we op onze bestemming aankwamen.

Hier hebben we onze lunch genuttigd. Onder wat lokale belangstelling. Ook was er een stelletje uit Madrid, zij was zeker zes a zeven maanden zwanger, en een groepje Polen.

Sorry dat ik weer over het uitzicht begin maar wat we afgelopen juni gemist hadden werd nu ruimschoots goed gemaakt.

La Isla Bonita deed haar naam vandaag eer aan.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Hola Hans, mooie wandeling weer, en dat bij onze toekomstige huisberg. Bij een volgende tocht (na 1 feb) in die omgeving niet vergeten even binnen te komen voor koffie!

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact