Avocado’s kunnen niet tegen de zon.

Na oogsten nu snoeien

Avocado bomen kunnen erg groot worden. Omdat de avocado’s en de bladeren groeien waar het zonlicht komt wordt daardoor het oogsten steeds lastiger en groeien de bomen dan helemaal in elkaar. Dus moet er worden gesnoeid.

Dat snoeien is nog niet zo makkelijk. Als je een tak afknipt krijg je op die plaats nieuwe takken die na twee jaar vrucht dragen. Op onderstaande foto kan je de twee vorig jaar gesnoeide takken zien die al nieuwe takken hebben en ook de tak die ik deze week heb afgezaagd.

Verder moet je opletten dat de takken zelf niet in de zon komen. Een goede boom zorgt er doorgaans zelf voor dat zijn takken uit de zon blijven.

Komen takken toch in de zon dan gebeurt dit.

Wat er dan in die tak gebeurd zie je op de onderstaande foto.

Door zo’n tak loopt een sap stroom voor de voeding van de boom. Waar de tak verbrand is, het donkere deel, gaat dat niet meer. Gevolg minder sap stroom, hier zo’n 50%, en daardoor minder en kleinere avocado’s. Dus komt een tak toch in de zon dan zonnebrand, witte verf, aanbrengen.

Herstelwerkzaamheden na de vulkaanuitbarsting.

Zodra het mogelijk was is men begonnen met de herstel van de noord zuid verbinding waar die door de lavastroom is verdwenen.

Ter herinnering, zo zag het er voor de uitbarsting uit.

En ook dichter bij de zee vordert men langzaam maar zeker.

Corona

La palma zit na een enorme stijging van het aantal besmettingen qua tegenmaatregelen nu op niveau 4. Zonder op alle details in te gaan, bij niveau 0 zijn er geen maatregelen en bij niveau 5 mag je niet naar buiten. Maar ik moet zeggen het helpt wel, we zitten momenteel op ruim 1.300 gevallen en dat waren er boven de 2.100.

De tuin.

De amandelbomen op La Palma staan weer in bloei. Erg mooi maar ook een hoop troep.

En ook deze suculent ziet het helemaal zitten. Ik heb in tegenstelling tot de vorige maal de jonge scheuten laten zitten. Want bloeien is wel het laatste dat hij doet voor hij de pijp aan Maarten geeft.

P.S. Weet iemand hoe je dat gras tussen de stekels van de cactus er naast uit krijgt?

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Wat leuk om te lezen over die avocadobomen en over wat er allemaal komt kijken bij het snoeien! Bedankt voor de update over La Palma. Groet, Margje

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact