Bericht aan Poetin.

Meditatie plekje

John is weer terug uit Noorwegen en dus moest er weer gewandeld worden. Zondag hebben we Mirador El Tieme – Torre El Time gelopen.

Een echt indrukwekkende wandeling waarbij je continu dit soort uitzichten hebt.

Er is nog iemand die dit ook mooi vindt. Onderweg kwamen we dit tegen.

Spaans werd er in ieder geval niet gestudeerd, de stoel werd in evenwicht gehouden met een lijvig woordenboek Spaans Engels.

De kapper voor onze palm.

Het was inmiddels twee jaar geleden dat onze Palm een onderhoudsbeurt had gehad. Onder de kroon hingen best veel dode bladeren en het regende bij elke zucht wind palmzaad. Het werd zoals je op ook onderstaande foto kunt zien hoog tijd voor een trim beurt voor onze bejaarde vriend.

Dus Miguel gebeld. Afgelopen dinsdag klom hij ‘s ochtends vroeg in de Palm en met zijn hakmes, hangend aan de kabel onder hem, heeft hij onze Palm gekortwiekt. Volgens Miguel is onze Palm in goede gezondheid en meer dan 100 jaar oud.

Na een uurtje werk en veel gesteun was hij klaar.

En kon ik aan de gang. Op de foto zie je ongeveer de helft van de afgehakte bladeren en zaad strengen. De andere helft ligt op het land van Paco achter de ladder.

Dit is dat palmzaad. De groene zijn van dit jaar en de gele zijn een jaar oud en vielen in grote getale naar beneden.

Een onverwacht middagje Santa Cruz de La Palma.

Gisteren was ik in onze hoofdstad Santa Cruz de La Palma. Ik moest er een behoorlijke poos wachten dus heb ik wat rondgewandeld. Het is een mooie stad maar het weer was naadje. Bovendien was het siësta en waren dus de winkels gesloten en was er geen kip op straat. Dus maar de tourist uitgehangen en onderstaande foto’s genomen.

De duif op onderstaande foto vloog tijdens het nemen van de foto vlak langs mijn hoofd. Ik zag hem pas op de foto.

Onderstaande foto heb ik al heel lang willen maken. Het is de energiecentrale van La Palma. Zoals je ziet zijn ze er niet erg milieuvriendelijk bezig. Nu is er hier midden in de oceaan wel een overvloed aan schone lucht maar toch. Met gepaste trots kan ik zeggen dat ik daar geen aandeel meer in heb.

Ik heb met mijn zonnecellen inmiddels al 3.600 kg CO2 bespaart.

De vulkaan uitbarsting heeft, dat moet ik zeggen, dat wel weer gecompenseerd met 100.000.000 kg CO2 uitstoot in drie maanden. Maar toch, als alle gezinnen op La Palma zo’n systeem hadden gehad dan hadden die inmiddels 20.000×3.600=72.000.000 kg uitgespaard. Ik ga rustig door, alle beetjes helpen.

Bericht aan Poetin.

Toen ik gisteren in Santa Cruz een kop koffie ging drinken kreeg ik onderstaand suikerzakje. Er op staat een citaat van Napoleon. Gezien de huidige situatie een opmerkelijk toeval. Hij schijnt gezegd te hebben: ”Om oorlog te voeren heb ik drie dingen nodig: geld, geld en geld”. Die wijsheid zou ik graag naar Poetin sturen. Hij kan het beter aan zijn eigen bevolking besteden.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact