Een moderne ezel.

Moderne technologie maakt niet alles makkelijker.

De accu van mijn auto gaf aan dat zijn leven op zijn eindje liep. Een kwartiertje met alleen de radio aan eindigde met de foutboodschap “Accuspanning te laag”. Dus op naar de garage.

Vroeger was een accu vervangen een karweitje van niets. 5 minuten en het was klaar. Tegenwoordig werkt dat niet meer zo. Mijn auto heeft een ‘auto stop’ functie. Als je stil staat stopt de motor automatisch en geef je gas slaat hij ook weer aan. Je hebt daar kennelijk ook een speciale accu nodig die alleen werkt nadat met een computer is verteld dat er een nieuwe accu in zit. Dat gehannes met die computer duurt zeker 20 minuten want ja, hoe werkt dat ook al weer. En ja hij is ook twee maal zo duur als een normale accu. je moet wat over hebben voor het milieu.

Tazacorte is gegroeid.

De lavastroom van onze nog steeds naamloze vulkaan heeft niet alleen vernietigd. Deze week is officieel bekend gemaakt dat het havenstadje 47 hectare groter is geworden door de twee schiereilanden die zijn ontstaan op de plekken waar de lava de zee in is gestroomd.

In het witte kringetje de nog immer rokende vulkaan (rechts onder de witte wolk). Met van rechts neer links de grote zwarte lavastroom.

De rode lijn hieronder geeft de nieuwe kustlijn weer.

Wandeling naar de ‘haven’ van Santo Domingo.

We hebben weer een mooie wandeling gemaakt. Dit maal in het noord oosten naar de haven van Santo Domingo. De wandeling begint weinig spectaculair maar dat verandert snel.

Hier wandelen we over een pad van gestolde basalt het gevolg van een vulkaanuitbarsting van zo’n miljoen jaar geleden. Je ziet nog duidelijk de vloedlijnen. Ik moet zeggen na de recente gebeurtenissen hier kijk je daar nu toch heel anders naar.

Dit is die haven. Het mag eigenlijk, net als die van Puntagorda, die naam niet hebben want er is bar weinig wat die naam verdient.

De oceaan golven zijn er wel spectaculair.

Een eindje voorbij die haven is een veldje afgezet waar een aantal, door de oorspronkelijke bewoners van La Palma gemaakte, rotstekeningen te zien waren.

De oorspronkelijke bewoners van La Palma zijn de Benahoarieten (Spaans: Benahoares) waarvan de oorsprong nog steeds onbepaald is. Zij hadden een neolithische cultuur en waren verdeeld in verschillende stammen die geleid werden door stamhoofden. Zij noemden La Palma Benahoare. De belangrijkste overblijfselen van deze cultuur zijn grotwoningen, rotstekeningen en de met stenen geplaveide paden door de bergen.

Hieronder zie je zo’n rotstekening die daar te zien is. Waarom de Benahoares zo dol waren op die spiralen is niet bekend.

Een troon voor onze buurman.

Wij hebben een torenvalk als buurman. Hij is helemaal niet bang voor ons en gaat gerust op twee meter naast op het land zitten. Hij zit vaak op het rek wat Ank voor de tomaten gebruikt. Dat rek is nu weg en dan zit hij ook wel op de muur. Ik had wat ongebruikte buizen over en dacht laat ik eens iets voor hem doen. En zie hier het resultaat.

Hij/zij is ons erg dankbaar. Hij/zij schijt de hele boel vol maar dat komt nu in ieder geval niet meer op de tomaten.

De moderne ezel.

Bij de haven van Santo Domingo zijn diverse grotwoningen. Bij een van die woningen lag een hele berg zand en stenen. Ik vroeg de eigenaar hoe hij dat in Gods naam hier allemaal gekregen had. Het is namelijk een heel geklauter om daar überhaupt te kunnen komen. Zijn antwoord was niet echt ineens duidelijk “met een moderne ezel, hij komt er zo aan”. En inderdaad vijf minuten later kwam hij er aan.

Soms maakt de moderne technologie het leven dus wel makkelijker.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact