Enige updates.

Zo even bijpraten. Terwijl het in Holland prachtig weer was, was het hier koud. Aan onderstaande grafiek zie je dat de gemiddelde week temperatuur (oranje lijn) hier behoorlijk onder het gemiddelde van de afgelopen vier jaar (rode lijn) lag.

Maar, aan die zelfde rode lijn kan je ook zien dat we mogen verwachten dat dat vanaf nu snel weer goed gaat komen.

En bovendien regende het pijpenstelen afgelopen dagen. Maar dat was wel nodig ook want het gemiddelde lag best ver onder het gemiddelde van de afgelopen jaren (grijze vlak). Het ligt er nu net boven (blauwe staaf).

Al die regen had een bijkomend effect. Het toonde door stoom wolken aan hoe warm de lavastroom nog was.

‘T ja die lava. Binnenkort begint men met het aanleggen van de verdwenen kustweg. Er is een budget van 38 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanleg van die weg.

Wel een beetje wrang voor onze Belgische vrienden. Er is nu een weg gepland vlak langs hun verwoeste huis (rechter, rechte gele pijl).

En de bron van al deze ellende? Die stoomt, ook zonder regen, nog steeds. Ook is er weer seismische activiteit. Maar …. de geleerden zeggen dat dat normaal is, de grond zou krimpen wat dan weer die trillingen zou veroorzaken. Daar hopen we dan maar op.

Verder was er vandaag deze melding op de nieuws site van CNN. In Amerika heeft een studie uitgewezen dat het eten van avocado’s het risico op hart en vaatziekten verminderd. Mooi, nu de immer zakkende prijzen nog omhoog.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Maar wat het weer betreft: vanaf morgen zijn we hier in Nederland de klos met misschien wel 15 cm sneeuw…!! Een wit begin van april 2022….

  2. Johan Morren

    Hoi Hans & Ank

    Eindelijk terug op La Palma.
    Maandagochtend naar het observatorium gereden zigzaggend tussen de rotsblokken door. Tot gistermiddag rotweer tegen t vriespunt af. Maar nu toch zon en iets warmer.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact