Test test 1 2 3 test test.

Geen blog meer?

Nee ik ben jullie niet vergeten. We hebben het erg druk gehad met bezoek en ik wilde mijn nieuwe fotobewerkingsprogramma leren kennen.

Reden daarvoor is dat ik mijn foto’s op een beheerste manier wil verkleinen zonder dat de kwaliteit daaronder lijdt.

Reden daarvoor is weer dat het blog programma dat ik gebruik, WordPress, niet gratis is. Ik heb inmiddels al meer dan 1.000 blogs geschreven en al twee maal de door mijn in beslag genomen geheugen ruimte moeten vergroten. Als ik nog een stap moet vergroten gaan de kosten echt in de papieren lopen en het moet wel leuk blijven.

Doe mee aan deze test.

Hieronder staan zes foto’s, 1 t/m 6, waarvan de gebruikte geheugenruimte steeds verder afneemt. Nummer 1 heeft de hoogste kwaliteit en 6 de laagste. Laat mijn s.v.p. weten aan welke foto (alleen het eerste nummer) je kunt zien dat de kwaliteit minder wordt.

De originele foto toon ik niet die is te groot hij is 10,3 Mb. Tussen de haakjes worden de breedte van de foto in pixels, de kwaliteit in % en de grootte van het bestand weergegeven. Voor de originele zou dit zijn 3024 pixels, 100% en 10,3Mb.

1 (1024px100%1,2M)
2 (1024 95 647)
3 (600 100 525)
4 (1024 90 457)
5 (1024 85 362)
6 (300 100 150)

Uw medewerking wordt op prijs gesteld.

37 thoughts on “Test test 1 2 3 test test.

 1. 5 is goed genoeg. 6 is slecht.
  Dank je wel voor je leuke blog!
  Ik hou van La Palma en ben er in de tijd 3x geweest. Heerlijk om zo via jou blog zo het leven op La Palma te kunnen volgen.
  Ellen

  Like

 2. Beste,
  1 en 2 zijn zeker goed en ik vind foto 3 minder (maar 4 en 5 weer beter)
  6 is allerslechts.
  Zowel op telefoon als groot scherm van laptop

  Like

 3. Wat een geweldig idee! Foto 5 is volgens mij de eerste “mindere” foto! Succes en groetjes aan Ank! ????

  Outlook voor Android downloaden ________________________________

  Like

 4. Tot en met foto 5 zie ik geen merkbaar kwaliteitsverlies. Foto 6 is niet meer kolombreedte-vullend (op mijn laptopscherm). Het lijkt erop dat je met 600 pixels breedte kunt volstaan. Of 85% kwaliteit altijd voldoende zal zijn, zal afhangen van je foto, maar het meest kritisch zijn foto’s met geleidelijke verschillen zoals de blauwe hemel hierboven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s