Foto test en inhalen achterstand.

Uitslag foto test

Ca. 25 mensen hebben gereageerd op mijn verzoek hun reactie door te geven op een serie foto’s die ik op verschillende manieren had verkleind, daarvoor mijn dank. Uit die reacties bleek dat de kwaliteit van de foto’s meer afhankelijk was van het aantal pixels in de breedte dan van de bestand grootte. Foto’s met een pixel breedte van 1024 en een bestand grootte van ca. 600kb kwamen het beste uit de bus. Dus dat gaat de standaard worden.

Eén foto stelde mij voor een raadsel. Foto 4 was het zelfde als foto 1 alleen de kwaliteit was ingesteld op 85% ipv 100%. Het raadsel was dat die foto met mindere kwaliteit scherper leek. Gelukkig merkte Cobie het zelfde op. Ik ben dus niet gek, bedankt Cobie.

Bezoek ex zwager.

Eerst kwam mijn ex zwager op bezoek. Hij is liefhebber van wandelen en fotograferen. Voor zijn scheiding hebben we veel samen gewandeld. Dat schept dus een band.

Wat zit er toch in al die kassen van plastic?

Niet echt spannend, bananen.

In Tazacorte hebben we de beroemde bogen van de cruiseschepen terminal gefotografeerd. Onderstaande foto vind ik zelf best goed geslaagd.

Bezoek oudste dochter.

Direct daarop kwam mijn oudste dochter op bezoek. Zij wilde de nieuwe lava zien dus:

Haar partner en hun zoon waren er ook bij.

Ook mijn bezige bijtje amuseerde zich kostelijk.

Weer maar eens een cursus gevolgd.

Op ons onderste terras doen de avocado’s het niet best. Wat ik ook doe, het resultaat is teleurstellend. Ik heb dus besloten om naar alternatieven te kijken. Wat mij betreft komen er amandelen (almendras) of olijven. Dus toen deze gelegenheid zich voordeed ik er naar toe.

De amandel is hier een in de vergetelheid geraakt product. Op het eiland Gran Canaria was de oogst ooit 150 ton vorig jaar slechts 6. Maar volgens onze leraren is het klimaat en de grond nergens ter wereld beter dan op de Canarische eilanden en komen de beste amandelen ter wereld ook hier vandaan. Bijkomend voordeel, ze verbruiken erg weinig water.

Maansverduistering

Die was hier goed te zien. Omdat ik geen telelens heb heb ik de onderstaande foto vrij veel moeten vergroten waardoor hij niet echt scherp is.

Nog even een goed advies.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact