Welkom

Hallo wij zijn Hans en Anky.

image Foto Els Vlasveld

Via onze blog willen we jullie graag op de hoogte houden van onze belevenissen op het super mooie eiland La Palma ofwel La Isla Bonita.

Onze achtergronden.

In 2013 ben ik, Rotterdammer, na 34 jaar gestopt met werken. Mijn carrière ben ik in 1979 begonnen bij CETECO in de Dominikaanse Republiek. Na daar vier jaar met veel plezier gewerkt te hebben vond men toen dat ze mij niet meer nodig hadden. Daardoor gedwongen keerde ik samen met Ank en onze twee, daar geboren, dochters terug naar Nederland. Na 12 jaar bij NKF in Delft kabels voor energietransport gemaakt te hebben kwam ik terecht in Almere. 18 jaar heb ik daar meerlaags barrierefolie voor de verpakking van levensmiddelen gemaakt. Veel meegemaakt, van overnames tot een fallischement, en zeer veel uren gewerkt. De 24 uur beschikbaarheid per dag daar braken me echter op en deden me besluiten om de handdoek in de ring te gooien en te stoppen met werken. Mijn hobby’s zijn Harley Davidson, fotografie en knutselen aan van alles.

Anky, Tilburgse, heeft de eerste jaren van ons huwelijk voor onze dochters gezorgd. Toen die groter werden heeft ze een BBL opleiding tot apothekersassistent gevolgd wat ze daarna ook 15 jaar gedaan heeft. Anks liefhebberijen zijn haar kleinkinderen, we Skypen wat af, ze maakt hele mooie schilderijen,Ankyschop zie haar blog, en in de tuin kan ze uren bezig zijn

Waarom emigreren?

Onze wens om naar het buitenland te gaan is echter altijd gebleven. Onze twee schoolgaande dochters gingen echter voor. Nu is de gelegenheid echter daar. In plaats van oud te worden in ons koude kikkerlandje hebben we besloten op La Palma te gaan wonen. Het Canarische eiland, met een geweldig klimaat, waar we al sinds 2007 veel wandelvakanties hebben doorgebracht. Huis verkocht, Ank haar baan opgezegd een finca gekocht en sinds 9 januari 2015 zijn we hier.

Op alle teksten en fotografie op deze site berust een copyright tenzij anders overeengekomen. All images have been made by the author, unless indicated otherwise. Please ask for permission first if you wish to use any of them!