Hoera de wet is weer gewijzigd. 

Vanochtend belde de aannemer om me te vertellen dat alles in het Cabildo goed was en dat volgende week ons ‘project’ terugkomt naar Puntagorda. Daar zou dan volgens zijn zeggen er weer alles moeten worden gecontroleerd en dan kon eind mei begin juni met de bouw worden begonnen.  Ik ontplofte zowat! Weer langer wachten en dat je moet wachten is tot daar aan toe maar je moet niet steeds met iets nieuws komen. Vertel gewoon waar het op staat en doseer het slechte nieuws niet beetje bij beetje en dat heb ik hem duidelijk te verstaan gegeven. Mijn probleem is dan weer dat Oscar dan zenuwachtig wordt en steeds sneller gaat praten en dan volg ik hem niet meer zo best.  

Maar goed, zojuist met Julia, ons contact bij de gemeente hier en onze huurbaas, gesproken. Zij heeft me uitgelegd wat er gebeurd is. Het provincie bestuur had eind vorig jaar besloten dat vanaf 1/1 het Cabildo na de gemeente alle bouwplannen op hun merites moest gaan beoordelen. Probleem daarbij was dat ze daar geen capaciteit voor hadden en ook vaak niet alle details kennen in geval van bouwen in rustieke gebieden zoals in ons geval. Gevolg grote ophef onder de burgemeesters (geen bouwvergunning is ontevreden burgers en geen leges!), grote ophef onder de bouwbedrijven want geen vergunning geen bouw en geen inkomsten, etc. Dus het provinciebestuur heeft de afgelopen week z’n fout ingezien en de beslissing m.b.t. het Cabildo weer ingetrokken. Gevolg ons project komt volgende week terug en we krijgen gelijk vergunning. Dus als alles goed gaat zou het kunnen zijn dat we volgende week onze ‘Licencia de obra’ krijgen. Oscar heeft beloofd dat hij bijna gelijk kan beginnen. 

Zo en nu eten, het is half tien, we worden al echte Spanjaarden. 

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact