Bouwdag 4, niet zo braaf gegraaf. 

Nieuwbouw:

Meneer Schop, is het erg dat de patio niet helemaal rechthoekig wordt. ??????????? Leg eens uit.  

 

Op de hoek tussen het bestaande deel en de patio is het 3,8m en aan de andere kant 4,2m. Om een lang verhaal kort te maken hadden ze het midden van de nieuwbouw, het gespannen touw onder de twee figuren, uitgelijnd met de zijkant van de toekomstige werkplaats. Wat wil nu het geval, dat roze gebouwtje staat onder een hoek met het  beige gebouw. 

En dat gebeurde om ca. 1 uur. S’ochtends was er al bijna ruzie tussen de man in de graafmachine en de uitvoerder. Alle grond was van terras 3 naar terras 1 verplaatst en de graafmachines was ijverig bezig. Die grond te verspreiden. Maar omdat daar avocado’s staan had hij daar het volgende op verzonnen.  

Hij liet de stam vrij en zodoende kwam de boom in een gat van een halve meter diep te staan. Daar had ik weer problemen mee. De wortels die water opnemen beginnen ca. een meter van de boom en daar lag nu een halve meter grond op. Ik stelde een oplossing voor en daar moest de aannemer voor worden gebeld. Die was weer niet zo blij want hij had gisteren kennelijk de opdracht gegeven dat er veel aarde naar de nieuwbouw moest worden gelegd om daar later de fundering mee te bedekken en dat was niet gebeurd. De graafmachinist moet de aarde maar weer terug brengen. Die weer in de stress want dat kon niet met deze machine. Toen de uitvoerder en de graafmachinist daar bijna ruzie over kregen heb ik de zaak gesust en de graafmachinist gezegd dat hij maar met de pozo negro, de ceptic tank moest beginnen dan konden we de rest wel bespreken als Oscar er om 1 uur zou zijn. Zo gezegd zo gedaan en ik ging naar huis. 

Toen om 2 uur Oscar kwam was ik er ook en de kraanmachinist was naar huis gegaan. Hij was een grote steen tegen gekomen en moest zijn pneumatische hamer gebruiken. Vervelend daarbij was dat hij een onderdeeltje was vergeten. Verder tegen Oscar gezegd dat de nieuwbouw wel haaks op het bestaande gebouw moet komen. Voor het bestaande deel en de nieuwbouw komt een L vorming terras en als de L niet haaks is dan kom je in de problemen met het leggen van de vierkante terrastegels. Dat is lelijk en dat zie je elke dag. Dus alle markeringen weg en opnieuw de fundamenten uitgelijnd (is dan ook gelijk het gegraven gat ook 80 cm fout!). 

Oscar (bril) in overleg met Mozé, rechts, de uitvoerder.


Vega Norte
Gisteravond een wijnproef avond gehad georganiseerd door Vega Norte Dit is een erg lekkere wijn uit onze streek die in heel Europa prijzen wint. Acht gerechten met een bijbehorende wijnen en uitleg over het hoe en waarom van elke wijn / gerecht combinatie. GEWELDIG. De spuugbakken werden nauwelijks gebruikt en het werd een supergezelige avond. We kregen zelf twee zeer exclusieve wijn te drinken waar maar 3.800 flessen van waren gemaakt en dat alles voor €12 per persoon. Aan het einde van de avond hebben we de kok een staande ovatie gegeven.   

  

  

 Aan het einde van de avond knapte ik af, voor we gingen had ik al twee paracetamols genomen, ik gehad 38° onder m’n arm. Vandaag heb ik de hele dag op bed gelegen. Nu is het 26° ik heb m’n vest aan en heb het koud, ik kruip er weer in. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s