Dak

Ank en ik werken ons, samen met Fernando al drie dagen de tandjes aan ons dak. Boven op de betonnen bovenrand van de muren, de zgn ‘corona’, komt de eerste laag balken van het dak, de zgn ‘dormiente’. Deze dormiente wordt met keilbouten op de corona gemonteerd en er op steunen alle spanten. Gisteren konde we de dormiente niet monteren omdat het stortregende. Vandaag is dan toch eindelijk de eerste geplaatst.  

 Fernando schuurt de blanke zichtbare zijde van de dormiente. De rest is bedekt met een laag bitumen.  

 De dormiente is tevens de maat, hij steekt een cm uit, voor de stuuclaag die nu tegen de blockes wordt aangebracht. De metselaars zijn daar inmiddels mee begonnen. 

Alle dakspanten, 132 stuks, zijn inmiddels gezaagd, van twee lagen anti insectenmiddel voorzien, geschuurd en gevernist. Morgen gaan ze naar de bouwplaats. Wij kunnen dan beginnen aan de dakplanken, 80m2, die de zelfde behandelingen moeten ondergaan. 

Ik ben benieuwd of we naar aan de opbouw van de spanten kunnen beginnen. Er word namelijk voor morgen 56 mm regen en onweer voorspeld. Oh ja, voor de geïnteresseerden, regen of geen regen de temperatuur loopt zeker weer op naar zo’n 30°. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s