Hele harde regen vandaag. 

De avocado bomen hebben last van ‘Arañas Cristalinas’, dat is een heel klein spinnetje dat onder de bladeren zit en waardoor ze vlekken krijgen, geel worden en tenslotte er af vallen. Je kan daar goed iets tegen doen. Je moet dan in water oplosbare ‘Asufre’ (zwavel) kopen en die met een soort hogedruk reiniger onder op de bladeren spuiten. Die apparatuur is best prijzig. Fernado zei je kan de mijne gebruiken ik heb hem al 3 á 4 jaar niet gebruikt. Nou dat ding naar de finca gebracht maar de motor die de pomp aandrijft wilde dus niet starten. Hij geeft geen vonk dus of de bougie of de bobine is stuk.  

 Terwijl ik daar mee bezig was trok er een dicht wolk over het land. Het werd gewoon hartstikke mistig, je kan het ook zien aan de foto. Gelukkig wordt het dan niet net als in Nederland koud. 
Na mijn tevergeefse pogingen om de sulfatadora aan de praat krijgen zijn we naar Els en Robbert gegaan.   

Toen we daar waren en Els en Ank stekjes aan het steken waren begon het te regenen en niet zo zachtjes ook, het plensde.  Het regende zo hard dat je elkaar onder Els d’r afdak nauwelijks kon verstaan. We zijn toen maar naar de Brasa gegaan waar van een lekkere en gezellige luch hebben genoten. Na de lunch scheen er weer een lekker zonnetje. Ik hoop voor Paul en Odyl die volgende week komen dat we voorlopig geen regen meer krijgen. 

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact