Knutselen in de bongerd met een speciaal hamertje. 

Gelukkig was het weer vandaag veel beter dan afgelopen week. Daarom hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat handenarbeid te verrichten in de boomgaard. De coöperatie waar ik lid van ben heeft aan de hand van grondmonsters die ze hebben genomen een bemestingsplan voor de avocadobomen gemaakt. Een vijftal van die meststoffen moet je in water oplossen en dat mengsel maandelijks toevoegen aan het water van het beregeningssysteem. Om dat te kunnen doen moet je in de hoofdleiding een bypass plaatsen waarin een venturie zit die door middel van vacuüm zo’n mengsel aan het water toevoegd. Nu voor dat vacuumsysteem, de meststoffen en de computer die de vier kleppen aanstuurt die het water toevoeren heb ik samen met Frans een soort tuinhuisje gemaakt.  

   

Even wat aandacht voor dat hamertje op de onderste foto. Dat is een speciaal hamertje, ik heb dat 60 jaar geleden van opa Okkerse gekregen toen ik ongeveer zes jaar was. Opa en oma woonden toen nog in de Asterstraat in Rotterdam. Opa nam me mee naar een grote donkere zolder waar hij dat hamertje vandaan toverde. Dat hamertje was nog van zijn opa geweest. Als ik dat allemaal nareken moet dat hamertje zo’n honderd jaar oud zijn! Ik ben erg gehecht aan dat hamertje. 

2 thoughts on “Knutselen in de bongerd met een speciaal hamertje. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s