Arañas Cristallinas.

De Arañas Cristalinas steken hun kop weer op. Dit zijn hele kleine cristalijne of gele spinnetjes die nesten maken op de achterkant van de bladeren van de avocado’s. Ze leven van de bladeren die daardoor afvallen en geen voedingstoffen meer kunnen aanmaken voor de avocado’s. Deze plaag is afkomstig uit midden Amerika en ze ontwikkelen zich in een rap tempo bij temperaturen boven de 28°C. 

Op de onderstaande foto zie je de kleine wittige vlekjes langs de nerven. Dat zijn die spinnenesten. 


Het resultaat van hun activiteiten zie je weer goed op onderstaande foto, boven een gezond blad en onde een zwaar aangetast blad. 

De oplossing is onder hoge druk, ca. 25 bar, zwavel (Azufre) vernevelen op de onderkant van de bladeren. Die zwavel is een landbouw bestrijdingsmiddel dat best ongezond is. Maar goed ik heb de cursus ‘Vitro sanitario’ met goed gevolg doorlopen dus dat moet lukken, alle beschermende kleding is al in huis en de apparatuur heb ik.  Wordt vervolgd. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s