Johan en Dick 85,5 mm en 136 gram. 

Weet ik het gewicht weer?, ja ik weet het weer! 😅 De fout die ik vorige keer met het gewicht maakte was was niet die laatste meting maar de voorlaatste. Ik kwam er vandaag achter toen ik ook de grootte in een grafiek zette en die vergeleek met die van het gewicht die een piek vertoonde. De trentlijnen geven m.i. Ook een veel realistischere indicatie van het uiteindelijke gewicht en zeker ook van de uiteindelijke grootte dan ik in m’n zielige poging had berekend. 

De groei in grootte, makkelijk en daardoor nauwkeurig te meten, vertoont geen pieken. 

De groei in gewicht, die moeilijk te meten is, daar in tegen wel. De piek op 21/ 8 is dus fout!

Kan ik eindelijk weer opgelucht adem halen, wat zat dat me dwars! Blijft het feit overigens dat het gewicht erg lastig te meten is door de stengel waar de avocado mee aan de boom zit. Voor de volledigheid nog maar even de traditionele foto’s. 

De meting lijkt fout maar is niet zo. Door de vertekening van de groothoek lens van de camera lijkt het fout. Ik meet echt de maximaale hoogte!

2 thoughts on “Johan en Dick 85,5 mm en 136 gram. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s