Johan en Dick 89,6mm en 150 gram. 

Ik geloof dat ik een tik heb. Het verschil tussen J&D en hun buurman laat me niet met rust. Ik wil weten wat de grootte van een normale avocado is. De landbouwtechnicus van Cocampa, de coöperatie waar ik lid van ben, geeft geen duidelijk antwoord. Google geeft geen betere uitkomst dan gewichten tussen 200 en 500 gram.  Heb jij wel eens een avocado van een halve kilo gezien? De plannen voor volgend jaar gieren door m’n hoofd. Bomen nummeren, tellen hoeveel avocado’s er bij de oogst van een boom komen die wegen en een gemiddeld gewicht per boom c.q. boomgaard berekenen. Van diverse bomen 5 avocado’s bij de oogst en weer tijdens de groei meten etc. ect. Alles hangt uiteraard af van hoe de bomen worden behandeld maar je moet toch een referentie hebben?

Effin, laten we ons nu maar even met de feiten van deze week bezighouden. Volgens het weerbericht is de herfst in aantocht (weten ze omdat ze er voor gestudeerd hebben). Je merkt het ook want de temperaturen zijn niet meer zo hoog 25 ipv 30° en de temperatuur s’nachts ligt nu rond de 16 i.p.v. rond de 20°. 

89,5 mm en 150 gram, was vorige week 88 en 144.

De buurman 106 mm en 209 gram, was vorige week 105 en 200.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s