Johan en Dick 95,5 mm en 177 gram. 

Weer ietsjes toegenomen in zowel maat als gewicht waarbij ik nogmaals aanteken dat het bepalen van het gewicht van een avocado die aan een boom hangt erg lastig is en hem er af halen is ook niet echt een optie. 

Deze week weer begonnen met water geven omdat het bijna niet meer heeft geregend.  

Zie je hoe het onkruid aan het groeien is. Dat wordt weer maaien binnenkort.Over de invloed van de hoeveelheid water die ik geef en de invloed daarvan op de avocado’ blijf ik maar piekeren en die regenmeter heeft m’n leven zeker niet makkelijker gemaakt. Ik ben begonnen het water en het gewicht in een grafiek te zetten. 


De gegevens voor volgend jaar ben ik nu in een nieuwe spreadsheet aan het zetten en dan begint het probleem. De hoeveelheid water die de bomen krijgen bestaat uit het water dat ik geeft, de regen en de hoeveelheid water die verdampt. Hoeveel water er verdampt hangt af van de temperatuur (+/- 10%) de luchtvochtigheid (+/-20%) en de wind (+/- 30%). Dat kan dus behoorlijk variëren. Als ik met gemiddelden reken verdampt er 1,8 mm water per vierkante meter per dag en de bomen hebben 3 mm nodig. ZUCHT. Gelukkig is er een voordracht over de kweek van avocado’s deze week in de Casa Cultura, zeg maar buurthuis, van Puntagorda en ik heb wat vragen …. Bijna iedereen heeft hier een bijnaam die van mij zal hierna wel worden ‘El loco Holandes’. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s