Te felicito, son muy buenos. 

14 zamuras met 292 kg avocados heb ik vandaag weggebracht naar de fruithandel en dat is wat ik te horen kreeg: “Ik feliciteer u ze zien er mooi uit”. Ik moet zeggen dat is erg leuk. Ik heb ook gelijk Oswaldo mijn leermeester van Cocampa op de hoogte gesteld van de goede beoordeling. Ook hij was behoorlijk in z’n nopjes.  

Terug thuis zijn we maar weer begonnen met de oogst en nu staan er weer 15 zamuras in de auto. We zitten nu ongeveer halverwege. Vergeleken met vorig jaar hebben we nu twee maal zo veel avocado’s of aguacates zoals ze die dingen hier noemen. 

Buiten het uit de bomen halen, en dat valt niet mee want die dingen hebben een behoorlijke schutkleur, heb ik een hoop administratie. Ik meet per boom hoeveel en welke kwaliteit er vanaf komt. Dus na het oogsten moeten ze worden gesorteerd in A groter dIk heb ook gelijk Oswaldo mijn leermeester van Cocampa op de hoogte gesteld van de goede beoordeling. Ook hij was behoorlijk in z’n nopjes.  an 250 gr. of B tussen 200 en 250 gr. of C kleiner dan 200 gr, geteld en gewogen. Boven zie je me in volle actie. 
Waarom ik dat allemaal doe? Om mijn gegevens te kunnen vergelijken met de kengetallen zoals die gelden voor een goede avocado teelt. Maar daarover later meer. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s