We hebben een pruim. 

Ank komt vanochtend helemaal enthousiast binnen lopen met de woorden:”Ik heb een pruim”.  Ik was niet echt verbaasd maar ze sleepte me mee naar buiten en ……. verhipt er zit al een pruim van ca. 1 cm aan ons boompje wat we twee weken geleden geplant hebben.  Nog niet voldoende om jam van te maken maar toch, wie het kleine niet eert …

Ik ben druk bezig geweest de puinhoop die het snoeien van de palm met zich mee bracht op te ruimen en zoals je weet ben ik dol op getallen, wees niet bevreesd er volgen geen groeikarakteristieken van de pruim maar ik kon niet nalaten te tellen wat er vanafgekomen was.

Dit zijn de ‘oksels’ van de 48 palmbladeren van zo’n 3,5 m lang. De bladeren zijn inmiddels door de versnipperaar gegaan maar de oksels zijn te groot.

58 takken met trossen zaad. De stelen heb ik er afgeknipt want ook die worden versnipperd. 

Iemand interesse in 48 trossen palmzaad of die weet wat je er mee kan doen?

De gele zijn van vorig jaar en de groene van dit jaar.

Nog even een overzicht van het door Julio uitgevoerde werk. Zoals het was. 

Zoals het nu is. 

M’n kruiwagen is niet meer zo mooi geel, ze hebben er cement mee gekruid. De werklui hier pakken gewoon alles wat ze nodig hebben.

Vanochtend heb ik 90m2 worteldoek gekocht voor onder de grijze gravel die in de tuin voor de pajero komt. Dat wordt de basis voor de cactustuin. Motto niet te veel onkruid dat is alleen maar meer werk.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact