And than the walls came tumbling down. 

Zo vandaag het gisteren gemaakte plafonnetje op de houten kozijnen van de deur tussen de slaapkamer en woonkamer gemonteerd. Het zit nu weer op precies de zelfde plaats als bij de oude, 150 cm hoge, deur. En daarna die constructie in het gat in de muur geplaatst. 

Dat klinkt wel gemakkelijker dan het was. Toen we de zware constructie overeind zetten raakte hij de zijkant van de muur waardoor er zowel links als recht veel stenen naar beneden vielen. Een er van kreeg ik op m’n borst en dat zal morgen wel een fraaie blauwe plek zijn.

Hoe dat kan? Nu de muren van die oude pajero’ worden gemaakt uit stenen met een grootte van 1 tot 4 voetballen. Ze worden keurig op elkaar gestapeld zodat de totale dikte ongeveer 60 cm wordt. De grote stenen worden gefixeerd met kleinere en de ruimte tussen de twee buitenkanten, ‘de spou’, wordt gevuld met kleinere stenen en dat geheel wordt dan gefixeerd met klei. Op de buitenzijde komt een laag cement. De onderstaande foto zie je de muur aan de linkerkant van de doorgang van bovenstaande foto. Je ziet erg goed de grote stenen de kleine in het midden en de klei die het geheel moet fixeren. 

Nu dat geheel is ontzettend sterk …. totdat … je het evenwicht verstoort wat wij met onze bouwactiviteiten deden. En als het dan gaat dan gaat het ook.

Maar goed er is niets gebeurd en het geheel is inmiddels met een cementen korset verstevigd. Morgen gaan we de zijkanten opvullen met cement zodat we weer een net en sterk gat krijgen.

← vorige
volgende →

Reacties

  1. Henriette

    Nou Hans, mijn bewondering voor je groeit met de dag: Jouw tomeloze energie om met je huis en je planten bezig te zijn iedere dag: Petje af! Dat je het allemaal graag doet spreekt uit je blog en de schitterende foto’s! Je bent voorlopig nog niet klaar en met levende planten blijf je natuurlijk altijd bezig. Wat ga je doen als straks alles af is…..ach vind je vast wel weer iets om te verbeteren of op te knappen! Ik bewonder ook je kennis van zaken: Je kunt dus altijd nog aannemer worden! Grapje natuurlijk! Doe de hartelijke groeten aan Ank van mij. Groetjes,
    Henriette

    1. Dank je Henriette. Het is allemaal niet zo moeilijk hoor en heb je een probleem dan lopen er massa’s mensen rond die je graag helpen. Ze zijn hier super vriendelijk. De groeten terug van Anky.

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact