Wat nu?

Ik heb wel eens verteld dat we s’morgens moeten wachten tot de zon over de Caldera Taburiente heen moet komen voor het licht wordt en …….. warmer! S’nachts komt ook de wind omlaag van de berg en daarna, zodra de zon zich vertoont, draait hij 180° en komt van zee. E.e.a. is goed te zien op de onderstaande foto die de gegevens weergeeft van m’n weerstation. 

Vandaag de het dak van de pajero weggehaald waar de goot tussen het dak van de woonruimte en de badkamer moet komen. 

Daarbij stuitte ik op een onverwachts probleem. 

De horizontale draagbalk van het dak (de ‘dormiente’ ofwel slaper) van de korte kant is met een opvallende verbinding gekoppeld aan die van de lange zijde. Probleem is nu dat de ‘koppeling’ zit op de plaats waar ik de goot (blauwe lijnen heb gepland. Ik moet dus de koppeling er af zagen op de plaats waar ik de gele lijn heb gezet.

Maar …… wat nu, kan dat wel? Hij zit er tenslotte niet voor niets. Maar eens met Fernando gaan praten.

Twee opvallende beestjes gezien. Een konijn op weg naar de moestuin.  

En een Monarchvlinder, volgens Wikipedia een Noord-Amerikaanse vlinder.  Zal deze de oversteek wel hebben gemaakt. Er zitten er hier veel trouwens alleen fotograferen is lastig ze gaan nauwelijks zitten. 

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact