Zo is boeren wel leuk maar vijf maal naar Los Llanos is minder.

Midden tussen al onze avocado bomen staat een enorme citroenboom. Zoals al vermeld hebben we daarvan vorige week zondag 160 kg citroenen geplukt.

Toen ik bij de groentehandelaar Luiz was om ze te verkopen vroeg hij of ik niet veel schade aan m’n avocado’s had door de storm van eind vorige week. Ik dacht van niet, ik had al gekeken en er waren er niet veel vanaf gevallen. Volgens Luiz was de schade door de storm in Puntagorda behoorlijk groot. Thuisgekomen maar even nauwkeuriger gekeken. Wat bleek, op één terras wel wat gevallen avocado’s, twee zamuras vol. Dinsdag maar weer naar Luiz en ze bij hem gebracht. Toch nog 51 kg die €3,00/kg opbrachten (€0,70 meer dan in maart). Toen deed Luiz weer een duit in het zakje. Hij vroeg of ik geen Fuertes (gladde avocado’s) had. Daarvan was de prijs momenteel meer dan een euro hoger dan in maart. Dinsdagmiddag die maar geplukt het was er toch tijd voor en ….. drie bomen en een kleintje 300kg! Dus woensdag voor de derde maal naar Los Llanos.

S’avonds voor de vierde maal maar nu naar El Paso, even voorbij Los Llanos, voor een Journada over ‘Culltivo de aquacates’. Drie delen over snoeien, bevloeiing en kristal spin en de biologische bestrijding daarvan. Erg interessant. Alleen jammer dat veel van dat jargon (insecten en planten namen) voor mij onbekende woorden waren. Het witte hoekje komt omdat ik de foto recht heb moeten shoppen. De originele was scheef omdat ik niet recht voor het scherm zat.

De foto heeft betrekking op het onderdeel snoeien. Sorry voor de korreligheid maar het was erg donker en het witte hoekje komt doordat ik de foto recht heb geshopt. De originele was scheef omdat ik er niet recht voor zat.

De volgende dag (5e maal) wéér naar Los Llanos. Ik moest m’n 14 zamuras en een nieuwe bestelde werkbroek ophalen. Gelijk maar naar de Lidl gegaan en ergens wat gegeten. Hier een foto van m’n ijverige plukster.

Nu nog even een traditionele zonsondergang.

En ……. vanochtend vroeg was de maan die door de wolken scheen ook zéér indrukwekkend. Dus om even voor zes er uit en:

….. toen ik klaar was weg maan, weg prachtige wolkenpartijen.

Tja je kan niet alles hebben maar toch ondanks alle gerij een leuke week zeker met die extra inkomsten.

← vorige
volgende →

Reacties

Reactie verzenden

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AANMELDEN

Wilt u ons volgen?
Schrijft u zich dan hier in.

VERTALEN

CATEGORIEN

ARCHIEF

Casa Demetria

Camino del Calvario 19a
38789 Puntagorda
La Palma
España

Contact