Oops

Er zijn twee problemen met de pajero die moeten worden opgelost. Er moet WiFi komen en daarvoor heb ik een Google WiFi systeem gekocht. Dat ligt momenteel bij de douane in Tenerife. Het andere probleem is dat er geen ontvangst is voor een mobile telefoon. De mobile ontvangst is hier zo wie zo al matig maar door de dikke muren is die in de pajero nul.

Heb ik eens zitten denken. Je kan WiFi versterken dat moet dus ook kunnen met een GSM signaal. Gezocht op internet en ja hoor. In Nederland te koop voor prijzen van €600 tot €1.500. Dat is toch iets te gortig. En in China? Ja hoor bij AliExpress voor onder de €100. Maar een keuze daar wordt je niet goed van. Gelijk een besteld. De volgende ochtend al een mailtje uit China:”Mr. Schop we zien dat het door u gekozen systeem naar Spanje moet en daar werkt het door u gekozen systeem niet. Wij adviseren voor Spanje het volgende systeem …”. Is dat service of is dat service ik was onder de indruk.

Vandaag kwam het binnen.

Ik had het systeem in mijn hoofd al helemaal geïnstalleerd. Nergens kabels te zien en keurig weggewerkt. Maar nu komt het probleem(pje), er moet een muur en 15 m tussen de twee antennes zitten en in mijn gedachten was dat maar een meter of drie. Oops nog even napiekeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s