Hoe een klein klote schroefje je een dag werk kan kosten.

Zo na een week hard werken even wat nieuws uit La Palma. Die laatste beetjes werk kosten je nog een berg tijd. De ramen zijn geplaatst maar het is Palmees dubbelglas. Dat wil zeggen een ruit een aluminium frame een ruit en dan de glaslatten om het geheel op zijn plaats te houden. Geen hechting tussen de ruiten en het aluminium, geen vacuüm niets. Volgens Fernando precies het zelfde alleen veel goedkoper. Gevolg direct vocht tussen de ruiten en niet goed schoon van binnen.

Dat wordt nog een pittig gesprek morgen.

De deur in de buitenmuur is nog niet klaar daar is Fernando nog hard aan aan het werk.

De deur is volgens een oud Palmees ontwerp. Ik moet zeggen als glazenier deugt hij niet maar zijn timmer werk is solide.

Afgelopen vrijdag heb ik de laatste meubels gehaald. Twee zonnebanken, een tweezits bank, een wasmachine een een berg ander spulletjes. “Gaat er niet in!” volgens de bediende van Ikea maar dat moet je niet tegen Hans zeggen dan gaan mijn haren in mijn nek overeind staan en dan gaat het er dus wel in.

Het grootste probleem afgelopen weken was het internet in de pajero. Dat wilde maar niet werken. Speciaal een driestations Google WiFi mesch systeem gekocht wat ik vanwege de afstand en de dikke muren bekabeld heb aangesloten. Maar wat ik ook deed het wilde niet werken. Drie uur met de helpdesk van Google aan de telefoon gehangen NIETS. Mijn kabeltester gaf aan dat de kabel ok was maar internet ho maar. Het signaal lampje van het Google wifipunt beleef rood. Ten einde raad een nieuwe afgeschermde kabel gekocht om de huidige cat. 6 kabel te vervangen. Daar vandaag m.b.v. Rob aan begonnen. En wat vond ik bijna gelijk toen ik een verdeelkastje open maakte.

Een van de twee schroefjes waar je het dekseltje van het verdeelkastje mee dicht maakt was dwars door de kabel heen gegaan. Leuk ding zo’n kabeltester maar een kortsluiting tussen twee draadjes ziet hij kennelijk niet. Het beschadigde stuk er af gehaald en ………

Geen witte rook maar wit licht voor mij net zo belangrijk. Dus er is wifi in Casa Demetria!

2 thoughts on “Hoe een klein klote schroefje je een dag werk kan kosten.

  1. Beste Hans,
    Bedoel je een bankje om in de zon te zitten of een bedje met elektrische lampen om bruin te worden???
    Dat laatste lijkt mij onwaarschijnlijk want la Palma….
    Leuk dat ‘dubbel glas’, is echt dubbel glas niet te krijgen aldaar?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s