El Paso – Llano de Jable.

Zoals misschien is opgevallen wandel ik de laatste tijd nogal wat. Ik vind dat erg leuk en ben blij dat ik dat nog kan doen. Over koud een half jaar word ik 70 en dat is dus allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Als ik te veel over mijn wandelingen schrijf laat maar weten.

Gisteren zijn we, John en ik, vanuit El Paso tussen de vulkanen op de Montana de Enrique en de Montaña Cemada over de Llano (vlakte) van Jable terug naar El Pasó gelopen. 13,7 km en 593 m stijgen de dalen. Het weer was fantastisch.

Links Los Llanos en rechts zie je El Paso.

Na een stukje over een doorgaande weg te hebben gelopen draaiden we een landweg op en werd het een eind mooier.

Dat hondje is een paar kilometer met ons mee gelopen.

Aan het einde van de bovenstaande weg werd het klimmen. Dwars door een dicht dennenbos. Stom genoeg heb ik daar geen foto van gemaakt. Ik dacht: ”daar heb ik er al zoveel van” maar in deze blog was hij wel leuk geweest om het enorme contrast te laten zien met het landschap van de Llano de Jable.

We wandelden hier over het resultaat van een vulkaanuitbarsting van zo’n 500 jaar geleden.

Na een poosje veranderden de fijne steentjes in grof gesteente.

En dat liep een eind lastiger.

We waren wel weer blij met onze wandel app. Zo nu en dan was het pad toch wat lastig te vinden.

Maar zoals aan alles kwam er ook aan deze wandeling een eind. Via nog steeds met bloemen bezaaide landweggetjes kwamen we weer

in El Paso.

9 thoughts on “El Paso – Llano de Jable.

  • Helemaal mee eens! Zelfs al hebben wij er veel gewandeld, je ziet steeds nieuwe dingen en al zijn het wandelingen die we kennen, de herkenning en de herinneringen die het oproept zijn heerlijk. Dus de foto’s bij het verhaal zijn fijn, voor als de foto’s een overzicht geven van de fases van de wandeling. Dat het ik liever dan allemaal dezelfde foto’s van iets moois.

   Like

 1. Mooie wandeling, wij hebben hem ooit in stukken gedaan. Welke app gebruik je voor de wandeling en zijn de blauwe cijfers in het kaartje de km’s? En belangrijk, hoe lang heb je er over gedaan?

  Wij wachten vol smart tot we la Palma weer kunnen bezoeken. Dit voorjaar voor het eerst in veel jaren vanwege de corona er niet geweest. Meerdere luchtvaartmaatschappijen na elkaar cancelden steeds de vlucht die we hadden geboekt.

  Groet, Wilco

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s