Het wordt toch wel spannend.

Het gespreksonderwerp op La Palma momenteel is de mogelijke vulkaanuitbarsting. Waar je ook komt daar heeft men het over. Alle deskundigen rollen over elkaar heen om te zeggen dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

Maar in “Spanje vandaag” lees ik net dat de heer Luca D’Auria, directeur en verantwoordelijke voor de supervisie van de vulkanische activiteiten (Invulcan) heeft gezegd dat La Palma zich moet opmaken voor een vulkaanuitbarsting.

Feit is in ieder geval wel dat de bodem in beweging is, zie onder.

In de rode gebieden is de bodem 6 cm omhoog gekomen en in de blauwe evenveel omlaag gegaan. Het epicentrum van alle bevindingen ligt in het onderste rode gebied.

De eerst grappen worden inmiddels ook al gemaakt.

“De vulkaan komt omhoog op de nieuwe rotonde in Los Llanos dus hoeven ze hem niet meer te asfalteren.”

(Er wordt een nieuwe rotonde in Los Llanos gemaakt en dat gaat erg traag door gebrek aan afvalt en dat irriteert veel mensen.)

8 thoughts on “Het wordt toch wel spannend.

 1. 😅 Echt la Palma humor, van die rotonde met lavaberg. Over het geheel vernieuwde wegstuk op de lp2 tussen Jedey en Fuencaliente zouden ze ook zo’n grapje kunnen maken. Na al die jaren arbeid om de weg bestand te maken tegen hevige regenval, komt er een lavastroom overheen, kunnen ze weer opnieuw beginnen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hopelijk blijft de aarde rustig de komende weken!
  Volgende week kom ik eindelijk na een jaar onderbreking terug op missie naar onze telescoop en dit prachtige eiland.

  Like

 3. Hans wij zijn niet echt ervaren met vulkanen in Nederland. Moeten we ons terecht zorgen maken of loopt het, cryptisch gezegd met een sisser af. Zijn er deskundigen op het eiland aanwezig?

  Like

  • Ik geloof niet dat je, je zorgen hoeft te maken het stikt hier momenteel van de deskundigen. Er wordt gemeten op zo’n tweehonderd plaatsen hoe de aarde beweegt welke gassen er uit de grond komen en wat er in het grondwater zit. Je onderschat de Spanjaarden behoorlijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s